Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στα προβλήματα των εμπόρων

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των εμπόρων, εξέφρασε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

Την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στα προβλήματα που αντιμετωπίουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συνάντηση που είχε χτες με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που την ενημέρωσε για τα οξύτατα προβλήματα του κλάδου. Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ του Κόμματος τόνισε ότι το ΚΚΕ ασφαλώς είναι υπέρ του εκσυγχρονισμού του εμπορίου και της οργάνωσής του, καμία όμως συζήτηση περί εκσυγχρονισμού και τεχνικής προόδου δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, εάν γίνεται ξεκομμένη από τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές για το συμφέρον των εργαζομένων. "Οι μικρομεσαίοι έμποροι βρίσκονται σ' ένα δρόμο στραγγαλισμού τους", τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, "κάτω από το βάρος της εκτεταμένης και πολύ βαθιάς διείσδυσης των πολυεθνικών στο χώρο του εμπορίου στην Ελλάδα. Το πολυεθνικό κεφάλαιο από τη φύση του δε δέχεται να συμμορφωθεί με κάποιους κανόνες του παιχνιδιού, που ωφελούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εμπόρους. Η δική μας απάντηση είναι αντίσταση σ' αυτό το πολυεθνικό κεφάλαιο και μια πολιτική στην Ελλάδα που θα στοχεύσει στην προστασία των ΜΜΕ".

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί παρά να συνδέεται και με τη διευκόλυνση και τη δημιουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων με την προστασία των δικαιωμάτων και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, που είναι και η βασική πελατεία των ΜΜΕ. Πρόβαλε, επίσης, την ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την εξασφάλιση ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης και για την επιβίωση των ΜΜΕ, που είναι απαραίτητες στην Ελλάδα.

Από τη μεριά του, το προεδρείο της ΕΣΕΕ έθεσε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τα κύρια προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο και τα οποία έχουν οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ασφυκτικό αδιέξοδο και μπροστά στην απειλή του αφανισμού τους. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Δ. Καψάλης,μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι τα προβλήματα των μικρομεσαίων εμπόρων, που δημιουργούν η διείσδυση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, η διαρκής πτωτική πορεία του τζίρου, η φορολογική αφαίμαξη που επιβάλλει ο τελευταίος φορολογικός νόμος και η άρνηση της πολιτείας να παράσχει στις ΜΜΕ κίνητρα συνένωσης για την αντιμετώπιση της διείσδυσης του πολυεθνικού κεφαλαίου, που αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα χρόνια, βρήκαν την κατανόηση και συμπαράσταση του ΚΚΕ. Η προνομιακή πολιτική απέναντι στα πολυεθνικά πολυκαταστήματα εκφράζεται με μια σειρά ρυθμίσεις, καθώς και από την έλλειψη ενός θεσμικού πλαισίου για την ουσιαστική προστασία της αγοράς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ