Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Προχειρότητες σε πρόγραμμα για προβληματικές περιοχές

Τις αντιδράσεις φορέων συνάντησε το πρόγραμμα στήριξης προβληματικών περιοχών, που παρουσίασε προχτές ο υπουργός Βιομηχανίας

Σε τριακόσια ογδόντα (380) δισεκατομμύρια δραχμές ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Παρέμβασης για την ανασυγκρότηση φθινουσών περιοχών της χώρας, ενώ ο αριθμός των έργων που προβλέπεται να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και το οποίο αφορά 13 συνολικά νομούς της χώρας, ξεπερνά τα 580. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες ο υπουργός Βιομηχανίας, Κ. Σημίτης,με αφορμή την ημερίδα που έγινε προχτές στη Θεσσαλονίκη για τις φθίνουσες περιοχές της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας, όπου έγινε παρουσίαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Βιομηχανίας των σχετικών μελετών που έχουν προετοιμαστεί, σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για αοριστίες και για μελέτες που είναι περισσότερο αναπαραγωγή έκθεσης ιδεών, ενώ παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν για απουσία ουσιαστικής συζήτησης με τους φορείς του νομού.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κ. Σημίτης, για την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Παρέμβασης έχει αναπτυχθεί και προτείνεται ειδικό σύστημα παρακολούθησης και πρόγνωσης των εξελίξεων στις φθίνουσες περιοχές. Το συγκεκριμένο σύστημα θα εγκατασταθεί σε δίκτυο που θα συνδέει τις περιοχές με την κεντρική διοίκηση, ενώ για τη λειτουργία του συστήματος προβλέπεται η δημιουργία οικονομικών παρατηρητηρίων και παρατηρητηρίων εργασίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας, η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Παρέμβασης θα γίνει με τη βοήθεια ενός συστήματος διοίκησης με τη συμμετοχή και φορέων της τοπικής κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ