Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περισσότερα προνόμια ζητούν οι ξενοδόχοι

Ταχύτερη διολίσθηση της δραχμής και ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους προς τις τράπεζες από δάνεια που κατά καιρούς έχουν πάρει, ζητούν οι ξενοδόχοι. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΞ υποστήριξαν ότι, σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, οι κρατήσεις βρίσκονται σε ένα επίπεδο το οποίο "δεν είναι άριστο", και το απέδωσαν σε τρεις βασικές "αιτίες":

  • στη μικρότερη της αναμενόμενης διολίσθηση της δραχμής
  • στην έλλειψη διαφήμισης και προωθητικών ενεργειών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από την πλευρά της πολιτείας
  • στην απουσία της αναγκαίας υποδομής και ανωδομής για την υποστήριξη του τουρισμού.

Ετσι, στο όνομα της προώθησης του ελληνικού τουρισμού, οι ξενοδόχοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, από τη μια, επιμένουν στο αίτημά τους για ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους από δάνεια που δεν αποπλήρωσαν, από την άλλη, αξιώνουν ταχύτερη διολίσθηση της δραχμής, πράγμα το οποίο θα καταστήσει μεν φτηνότερο το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας για τους ξένους τουρίστες, από την άλλη, όμως, βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις βαρύτατες συνέπειες που θα έχει μια τυχόν ταχύτερη διολίσθηση της δραχμής για τους εργαζόμενους και την οικονομία.

Επίσης, έθεσαν θέμα κακής διανομής των κονδυλίων του δεύτερου Πακέτου Ντελόρ για τον τουρισμό, καθώς εκτιμούν ότι δεν ευνοεί συνολικά και ισόρροπα τον τουρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ