Κυριακή 12 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό

Η μάχη για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ κοντεύει να κερδηθεί. Κοντεύει δηλαδή να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διάσωσης: Το στέγνωμα και ο καθαρισμός και του τελευταίου χαρτιού που κινδυνεύει από το χρόνο και τη μούχλα. Αυτή η φάση, που άργησε να ολοκληρωθεί, λόγω μιας πρόσκαιρης ύφεσης στην εθελοντική προσφορά που συνέβη το Γενάρη. Ομως, η στράτευση δεκάδων εθελοντών στις εργασίες το τελευταίο δεκαπενθήμερο, τόσο στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου βρίσκεται το μεγάλο "εργαστήρι", όσο και στο μικρότερο του Πειραιά, είχε θεαματικά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως τις δύο τελευταίες βδομάδες βγήκε ένας τεράστιος όγκος δουλιάς, περίπου όση βγήκε μέσα σε ολόκληρο το Γενάρη.

Αυτό που μένει ακόμα για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση είναι το στέγνωμα 310 από τα συνολικά 860 κιβώτια που είχαν φυλαχτεί σε ψυγεία, ώστε να περάσουμε στην οργάνωση της δεύτερης και τρίτης φάσης, οι οποίες έχουν καθυστερήσει κατά ένα μήνα. Αυτές πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα,πριν αρχίσουν οι ζέστες, επειδή η κάθε μέρα που περνά δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια για την τελική διάσωσή τους. Γιατί, αν η δουλιά καθυστερήσει, δημιουργείται κίνδυνος να χαθεί όλη η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα.

Τις τελευταίες μέρες, μετά την αυξημένη προσφορά εθελοντικής εργασίας, έχουν απομείνει 310 κιβώτια που πρέπει να καθαριστούν, για να μπούμε επιτέλους στις επόμενες φάσεις της δουλιάς. Αυτό το αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε, αλλά, αντίθετα, μας βάζει όλους μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη: Να συνεχίσουμε για λίγες ακόμα μέρες με τον ίδιο ενθουσιασμό. Γιατί η δουλιά για τη διάσωση δε θέλει λίγους, μας θέλει όλους. Η συνέχιση αυτών των προσπαθειών, όπως η κινητοποίηση των τελευταίων ημερών, θα είναι το αποφασιστικό βήμα για την επιτυχία: Την ολοκλήρωση της διάσωσης, η οποία θα τελειώσει ακόμα πιο σύντομα, αν αυξηθεί η προσφορά όλων μας.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ότι μπορούμε να νικήσουμε το χρόνο, αν συνεχίσουμε για λίγες ακόμα μέρες με την ίδια αυταπάρνηση, το ίδιο κομμουνιστικό πείσμα και πάθος. ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Το αποδείξαμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ