Κυριακή 12 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στον καινούριο αιώνα

Στον καινούριο

αιώνα

Δέκα Ευρωπαίους διανοούμενους, συναντά ο Τίτος Πατρίκιος, στη νέα σειρά εκπομπών του δεύτερου κρατικού καναλιού "Πρόλογοι στον καινούριο αιώνα". Πέντε χρόνια πριν το 2000, μέσα από τη σειρά συνεντεύξεων και σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με κινηματογραφικούς ρυθμούς, ο Τίτος Πατρίκιος συζητά με τους διανοούμενους, ρίχνοντας μια ματιά στο χτες, αλλά και στις προοπτικές που ανοίγονται στο ξεκίνημα του καινούριου αιώνα. (Κυριακή ΕΤ-2, 18.45).

Ζωντανές

ιστορίες

Τα χρόνια της Κατοχής, θυμίζουν στους τηλεθεατές η Ζωρζ Σαρή και η Λιάνα Κανέλλη, στην παιδική σειρά "Ζωντανές ιστορίες". Μέσα από το βιβλίο της Ζ. Σαρή "Οταν ο ήλιος", ξαναζωντανεύουν μέρες που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου. Η συγγραφέας θυμάται τα παιδικά της χρόνια, σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα μας, όταν ο πόλεμος ήταν πια μια πραγματικότητα. Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί από την εκπομπή, αναφέρεται στο δίλημμα δύο νεαρών κοριτσιών, που αποφάσισαν να μη υπακούσουν στον πατέρα τους και να πάρουν μέρος στην Αντίσταση. Στην ίδια εκπομπή η Ζωρζ Σαρή θα μιλήσει για το καινούριο της βιβλίο, που έχει θέμα τη φιλία. Ανάμεσα στις φίλες της νεανικής της ζωής ξεχωρίζει μιαν ακόμη συγγραφέα που αγαπάει και αυτή τα παιδιά, την Αλκη Ζέη. Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, θα παρουσιαστούν βιβλία των εκδόσεων"Πατάκη". (Δευτέρα ΕΤ-2, 17.30)

Σελίδες με θέα

Οι "Σελίδες με θέα", το βιβλίο, ανοίγουν για μία ακόμη εκπομπή, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά το βιβλίο της Λένας Δουκίδου "Πάντα λίγο νωρίς". Το ρόλο της Λώρας στα δραματοποιημένα αποσπάσματα, ερμηνεύει η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, ενώ ο Νίκος Γεωργάκης, ερμηνεύει το διπλό ρόλο του Πέτρου του άνδρα της Λώρας και του Χάρη, του γοητευτικού άνδρα που η Λώρα τον ερωτεύτηκε κατά τη διάρκεια ενός παράξενου ταξιδιού. Η συγγραφέας, όπως άλλωστε σε όλα σχεδόν τα επεισόδια της σειράς, θα έρθει αντιμέτωπη με τους ήρωές της και θα "κουβεντιάσει" μαζί τους για το πώς και τι θέλει να εκφράσει με το έργο της. Η σκηνοθεσία είναι της Εφης Ξηρού, η σεναριακή προσαρμογή της Λένας Δουκίδου και η φωτογραφία του Αλέξη Γρίβα. (Δευτέρα ΕΤ-1, 18.25)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ