Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Αγρια" συναίνεση

Δεν έκρυβε τη χαρά του ούτε συγκρατιόταν ο πρόεδρος της ΝΔ, ακούγοντας χτες το μεσημέρι τον πρωθυπουργό. Προτού καλά καλά τελειώσει ο Α. Παπανδρέου τη συνέντευξή του, ο Μ. Εβερτ από τη Ρηγίλλης ξέσπαγε:

- "Τώρα θυμάται (σ. σ. ο πρωθυπουργός) την ανάγκη αναβάθμισης των θεσμών και τις συναινετικές διαδικασίες;... Τώρα ζητάει συναίνεση;".

- "Μας αντιγράφει. Αυτό δε βλάπτει... Οι προτάσεις μας για συνεννόηση και συναίνεση είναι δεδομένες. Υπάρχουν, είναι κατατεθειμένες υπό μορφή προτάσεων νόμου... ".

Είναι δικαιολογημένη η "αγανάκτηση" του προέδρου της ΝΔ, γιατί πραγματικά τον έπνιγε το δίκιο ή μάλλον η "άδικη μεταχείριση" από τον Α. Παπανδρέου. Εδώ και ενάμιση χρόνο πασχίζει μονομερώς για την πολιτική συναίνεση και δεν του το "αναγνώριζε".

Ξέσπασε λοιπόν χτες, αλλά βέβαια δεν αρνήθηκε την προσφερόμενη συναίνεση, την "πατρότητα" της οποίας, εξάλλου, διεκδικεί.

Αντί επιλόγου, το "σύνθημα" από τη χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: "Οσο δυναμώνει η συναίνεση των "πάνω" τόσο πρέπει να δυναμώνει η λαϊκή ενότητα και συσπείρωση των "κάτω"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ