Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Ξεπουλήστε τα όλα"!

Την προκλητικότατη αξίωση να προωθηθεί άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και την άσκηση ακόμη πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, εξέφρασε η ηγεσία των εμποροβιομηχάνων σε συνάντηση που είχε χτες με τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Χρ. Ροκόφυλλο. Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Μεσογείου, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κίνδυνο της ανεργίας, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Γ. Παπαθανασίου δε δίστασε να διατυπώσει τη θέση ότι "αν η ΓΣΕΕ ή το σωματείο των εργαζόμενων έχει αντίθετη άποψη και θεωρεί ότι η επιχείρηση είναι βιώσιμη, η κυβέρνηση ας τους παραχωρήσει την επιχείρηση να τη λειτουργήσουν αυτοί με δική τους οικονομική επιβάρυνση"!

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ως κατεξοχήν εκφραστής των κερδοσκοπικών συμφερόντων των κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματιών, αξίωσε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην εκποίηση ή και το κλείσιμο των υπόλοιπων επιχειρήσεων που έχουν εναπομείνει στον ΟΑΕ, καθώς και τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος του '95 θα καταργήσει εντελώς τον Οργανισμό, που, όπως υποστηρίζει, στοίχισε στον ελληνικό λαό πάνω από ένα τρισ. δραχμές.

Σε ό,τι αφορά την πορεία που ακολουθείται σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΤΒΑ, το οποίο τέθηκε κατά τη συνάντηση, η ηγεσία του ΕΒΕΑ υποστήριξε ότι "τα οικονομικά δεδομένα κάτω από τα οποία λειτουργεί η τράπεζα αυτή αποσταθεροποιούν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας, εμποδίζουν τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των επιτοκίων, εμποδίζουν ολόκληρο το σύστημα να λειτουργήσει σε πιο ανταγωνιστικές συνθήκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ