Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟ+ΔΚΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1995
Αλλαγές για αυξήσεις επιδομάτων

Η πολιτική επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου "ζει και βασιλεύει". Ολες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις αξιοποίησαν την πολιτική επιδομάτων στους μισθούς σαν μέσο για να "εξωραφισουν" την αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Σ' αυτή τη λογική κινούνται και οι δύο αποφάσεις που υπέγραψε στις 23 Φλεβάρη 1995 ο υπουργός Οικονομικών, για την αύξηση των αρχικών ποσών που είχαν προγραμματιστεί να δοθούν από τον προϋπολογισμό του 1995 για επιδόματα στο Στρατό και την Αστυνομία, καθώς και για "αμοιβές νομικών προσώπων".

Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, αυξάνεται κατά 754.708.000 δραχμές το ποσό που είχε προγραμματιστεί να δοθεί φέτος για επιδόματα σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ. ΑΣ.), για το "βασικό μισθό" των φαντάρων,καθώς και για λειτουργικές ανάγκες του Στρατού και της ΕΛ. ΑΣ. Μεταξύ άλλων, αυξάνονται τα ποσά - σε σχέση με τα αρχικά που είχαν προβλεφτεί στον προϋπολογισμό του 1995 - για χρονοεπιδόματα, για επιδόματα τροφής, για επιδόματα στολής κλπ. Με την ίδια απόφαση, αυξάνονται και διάφορα άλλα κονδύλια της ΕΛ. ΑΣ. και του Στρατού, για την κάλυψη δαπανών προμήθεια πολεμοφοδίων, στολών, υφασμάτων κλπ.

Με τη δεύτερη απόφαση, αυξάνεται κατά 111,3 εκατ. δραχμές, το αρχικό ποσό που είχε προγραμματιστεί να δοθεί από τον προϋπολογισμό, για αμοιβές νομικών προσώπων.Δεν αποσαφηνίζεται από την απόφαση αυτή, ποιους αφορά η αύξηση των αμοιβών νομικών προσώπων (ΔΕΚΟ κλπ.). Σύμφωνα με τις δύο υπουργικές αποφάσεις, που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 148 τεύχος Α/3-3-95), η αύξηση των κονδυλίων για επιδόματα και αμοιβές νομικών προσώπων θα καλυφθεί με ισόποση μείωση από το αποθεματικό του προϋπολογισμού 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ