Σάββατο 18 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ΚΚΕ για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το νέο "χαράτσωμα" που θα δεχτούν οι οικιακοί καταναλωτές, με βάση τις αυξήσεις που προανήγγειλε πρόσφατα η διοίκηση της ΔΕΗ για τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές, φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Δήμος Κουμπούρης για τον υπουργό Βιομηχανίας, Κ. Σημίτη.Οπως επισημαίνεται στη σχετική ερώτηση, "είναι φανερό ότι συνεχίζεται η προσπάθεια και μέσα από τη ΔΕΗ μεταφοράς οικονομικών βαρών στα χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στρώματα του λαού μας, που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας των κυβερνήσεων του δικομματισμού, έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος της αγοραστικής τους δύναμης".Μέχρι σήμερα, συνεχίζει η ερώτηση, δεν έχει παρουσιαστεί η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ενώ μόνιμα ευνοούνται οι μεγαλοκεφαλαιούχοι με χαμηλά τιμολόγια στις βιομηχανίες τους (με χαρακτηριστική την περίπτωση της ΠΕΣΙΝΕ). Σ' αυτά τα πλαίσια ο αρμόδιος υπουργός Βιομηχανίας καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα:

  • Ποιο το κόστος κιλοβατώρας και του κιλοβάτ της ΔΕΗ στους διάφορους καταναλωτές, τόσο με βάση την τάση παροχής τους (χαμηλή, μέση, υψηλή), όσο και με βάση τη φύση τους (οικιακοί, βιομηχανικοί, βιοτέχνες, αγρότες κλπ. ).
  • Πώς καθορίζονται οι τιμές στα τιμολόγια της ΔΕΗ και αν παίρνονται υπόψη κοινωνικά ή αναπτυξιακά κριτήρια.
  • Ποια τιμολόγια πρόκειται να εφαρμοστούν (όπως εξήγγειλε και η διοίκηση της ΔΕΗ) και εάν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι πρόκειται για μια ακόμη μονόπλευρη επιβάρυνση των εργαζόμενων και γενικά της πλειοψηφίας του λαού μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ