Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με απεργία απαντούν στις απολύσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (ανταπόκριση).-

Με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες,που άρχισαν από χτες, απαντούν οι εργαζόμενοι, οδηγοί και χειριστές της βιοτεχνίας έτοιμου μπετόν "Ευαγγέλου" στην Κέρκυρα,στην απόλυση πέντε συναδέλφων τους. Οι απολύσεις έγιναν με αφορμή την άρνηση των εργαζομένων να εργαστούν το Σάββατο, μετά από αιφνιδιαστική ειδοποίηση του εργοδότη, που επιδίωκε να "σπάσει" στην πράξη το πενθήμερο και να μειώσει τις υπερωριακές αμοιβές.

Η Επιθεώρηση Εργασίας Κέρκυρας επισήμανε στον εργοδότη ότι οι απολύσεις είναι παράνομες, αλλά αυτός αντί να τις ανακαλέσει, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους απεργούς, προσλαμβάνοντας παράνομα Αλβανούς οδηγούς. Ηδη συνελήφθησαν δύο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, χωρίς όμως να πειραχτεί ο εργοδότης που τους προσέλαβε, ο οποίος απασχολεί παράνομα πολλούς Αλβανούς εργάτες και είναι γνωστός για την αντεργατική στάση του...

Χτες τους απεργούς επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής το γραμματέα της ΝΕ και εξέφρασε τη συμπαράστασή του Κόμματος στον αγώνα των απεργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ