Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μ. ΕΒΕΡΤ
Δημαγωγία και "ευθύνη"

Στην "ανικανότητα της κυβέρνησης" να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, επέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ,τις ευθύνες για την "έκρυθμη κατάσταση" που έχει δημιουργηθεί. Δε δίστασε, όμως, να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αν ο πρωθυπουργός, Α. Παπανδρέου... προτού παραιτηθεί και αντικατασταθεί, συγκαλέσει, υπό την προεδρία του σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.

Αφού επέκρινε την κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε τις προτάσεις διαλόγου που της υπέδειξε, καθώς και την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για σήμερα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για ανικανότητα να συντονίσει, με αποτέλεσμα "να έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση, που κάνει καθημερινές επιπολαιότητες (!) και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό".

Μετά από αυτά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να ορίσει αντικαταστάτη του. Προηγουμένως, όμως, του ζήτησε να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να αντιμετωπιστεί η "έκρυθμη κατάσταση". Καταλήγοντας, απείλησε ότι η ΝΔ δε θα αφήσει την κατάσταση να διαιωνίζεται, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει τι προτίθεται να κάνει σε αυτή την κατεύθυνση.

  • Απαντώντας στον Μ. Εβερτ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Βενιζέλος,τον κατηγόρησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις καταλήψεις των εθνικών δρόμων, δε βοηθά στην εκτόνωση και υποδαυλίζει την ένταση. Γενικότερα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ "κήρυγμα ανταρσίας", προφανώς γιατί δεν ανέλαβε να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ