Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τρελός από... τρόμο

Δεν έχει ταινίες σήμερα. Λες και συμφώνησαν όλα τα κανάλια να βάλουν χιλιοπαιγμένες και μέτριες ταινίες. Λες και συμφώνησαν να μας αναγκάσουν να την κλείσουμε τη μικρή, σαχλή αλλά απαραίτητη οθόνη. Αν όμως επιμένετε κάτι να δείτε, τότε:

Από το STAR στις 16.00 "Τρελός και παλαβός Βέγγος".Πρόκειται για κωμωδία που αφηγείται την αμνησία που παθαίνει ένας μελλόνυμφος την παραμονή του γάμου του. Ο Βέγγος, σαν τρελός, τρέχει μέσα στην τρελή πρωτεύουσα και αποτρελαίνει τους ήδη τρελούς κατοίκους της.

Από το SEVEN X στις 21.00 "Η αγαπημένη μου μελαχρινή" του Ελιοτ Νάτζετ. Πανέξυπνη κωμωδία με τον Μπομπ Χοπ ως φωτογράφο, που βοηθά μια πανέμορφη γυναίκα να ξεφύγει από τον υπόκοσμο.

Από την ΕΤ-2 στις 23.30 "Προστάτες" του Παύλου Τάσιου. Ο Μάνος Κατράκης στο ρόλο ενός επαναστάτη ζωγράφου, που θα αναγνωριστεί η καλλιτεχνική του αξία, μόνο μετά από το θάνατό του. Μια αναφορά στη ζωή και στο έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη και της υπερευαίσθητης κόρης του.

Από το SEVEN X στις 23.30 "Τρόμος" του Ρότζερ Κόρμαν. Πρόκειται για θρίλερ, που έχει παιχτεί εκατοντάδες φορές. Μια ιστορία που περιγράφει τις στιγμές ενός ξεπεσμένου ευγενή μέσα στον ερειπωμένο πύργο του. Ενώ ο μισότρελος βαρόνος ερωτοτροπεί με τη νεκρή γυναίκα του, μέσα στον πύργο συμβαίνουν κι αλλά περίεργα πράγματα. Το μόνο που, ίσως, αξίζει στην ταινία είναι η εμφάνιση του Μπορίς Καρλόφ.

Από την ΕΤ-1 στις 23.15 "Η ταβέρνα της Τζαμάικα" του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Χιλιοπαιγμένη από διάφορα κανάλια ταινία που χάνει την αξία της με τις συχνές προβολές της. Ταινία εποχής που κινείται μέσα στο οικείο ύφος του μετρ του τρόμου, έργο που σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός παρανοϊκού ειρηνοδίκη, την ιστορία μιας νέας γυναίκας που κληρονομεί την ταβέρνα - στέκι των ληστών και τους χαλάει τα σχέδια με την απροσδόκητη εμφάνισή της και με τον ατίθασο χαρακτήρα της. Με τη Μορίν Ο Χάρα και τον Τσαρλς Λότον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ