Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ
Τελευταίο τεστ

Εμπειρία για τους νέους και μοντάρισμα της ομάδας ενόψει Ρωσίας αναζητά σήμερα ο Κ. Πολυχρονίου

Τελευταίο τεστ, πριν από τον αγώνα με τη Ρωσία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, σήμερα για της Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Ελβετία στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 9 το βράδυ (ζωντανό από την τηλεόραση του ΤΕΛΕ ΣΙΤΙ). Σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: "Αυτό το τεστ δε δίνεται με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Πρέπει να μοντάρουμε την ομάδα ενόψει του αγώνα με τη Ρωσία τον Απρίλη. Πρέπει οι νέοι παίκτες να αποκτήσουν εμπειρίες".

Στην αποστολή εκτάκτως συμπεριλήφθηκε και ο Αγγελος Μιχόπουλος και ο Καρκαμάνης όσο και ο Ατματζίδης αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ο Αλέξης Αλεξανδρής δε θα αγωνιστεί από την αρχή και έτσι ο Εθνική αναμένεται να ξεκινήσει το ματς με τους: Καρκαμάνη, Αποστολάκη, Κασάπη, Ζαγοράκη, Νταμπίζα, Βλάχο, Τσαλουχίδη, Τουρσουνίδη, Νιόπλια, Φρατζέσκο και Μαχλά.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Αγγλος τεχνικός των Ελβετών Ρόι Χόγκτσον είχε μόνο καλά λόγια για την Εθνική μας: "Η Ελλάδα είναι η ανερχόμενη δύναμη στο Ευρωπαϊκό χώρο".

Η Ελβετία έχει σημαντικές απουσίες αφού μεταξύ άλλων δε βρίσκονται στην Αθήνα οι μουντιαλικοί Αλέν Σουτέρ και Σιριάκο Σφόρτσα. Αντίθετα ηγέτης στην επίθεση θα είναι ο δυναμικός φορ της Ντόρτμουντ Στεφάν Σαπουιζά.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Σέρβος Πέτροβιτς.

Ρωσία: Τεστ χωρίς μουντιαλικούς

Ο "καυγάς" με την Ελβετία γίνεται για τη Ρωσία.Τη Ρωσία που, επίσης σήμερα, αντιμετωπίζει στο Κόζιτσε τη Σλοβακία προετοιμαζόμενη για τα επίσημα παιχνίδια με τη Σκοτία στη Μόσχα (29/3) και την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη (26/4).Από το παιχνίδι αυτό ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ολεγκ Ρομάντσεφ,που προπονεί παράλληλα και τη Σπαρτάκ Μόσχας, έχει αποκλείσει για διάφορους λόγους αρκετά από τα μεγάλα μουντιαλικά ονόματα,

τον Ντομπροβόλσκι,τον Γιουράν και τον πρώτο σκόρερ του Μουντιάλ Σαλένκο,επειδή τους θεωρεί ανέτοιμους, και Κολιβάνοφ, Κουλκόφ, Ονόπκο,επειδή είναι τραυματίες. Οι δυο πρώτοι έχουν σοβαρά προβλήματα και σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο δεν προβλέπεται να τα ξεπεράσουν πριν από το παιχνίδι με την Ελλάδα. Οσο για τον Ονόπκο είναι πιθανή η επανεμφάνισή του στα γήπεδα σε τρεις εβδομάδες.

Ανάμεσα στους 22 που αναμένει ο Ρομάντσεφ είναι τέσσερις αρκετά φορμαρισμένοι αυτό τον καιρό μεσοεπιθετικοί. Πρόκειται για τους "Γερμανούς"Κυριάκοφ (Καρλσρούη) - Μπεστσάστνιχ (Βέρντερ Βρέμης), τον Καντσέλσκις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ράντσενκο,που σκοράρει ανελλιπώς στο ισπανικό πρωτάθλημα από τη θέση του κεντρικού κυνηγού της Σανταντέρ.

Οι υπόλοιποι 18 είναι: Τερματοφύλακες: Τσερτσέσοφ (Ντιναμό Δρέσδης), Οφτσίνικοφ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Χάποφ (Σπαρτάκ Βλαντικαυκάζ). Αμυντικοί: Γκορλουκόβιτς, Χλεστόφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Νικηφόροφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Ραχίμοφ(Αούστρια Βιέννης), Κοφτούν (Ντιναμό Μόσχας), Αφανάσιεφ (Σπαρτάκ Μόσχας).Μεσοεπιθετικοί: Καρπίν (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Πιατνίσκι (Σπαρτάκ Μόσχας), Τετράτζε (Σπαρτάκ Βλαντικαυκάζ), Μοστοβόι, Σάλιμοφ (Ντούισμπουργκ), Λεντιάκοφ (Σπόρτινγκ Χιχόν), Ραντίμοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τσιμπαλάρ (Σπαρτάκ Μόσχας), Σιμουτένκοφ (Ρετζιάνα).

Παρέκκλιση σοβαρή από αυτή την 22άδα δεν αναμένεται μέχρι και το παιχνίδι με την Ελλάδα. Ισως μόνο να κληθεί μέχρι τότε ο τερματοφύλακας της Τσέλσι Χάριν αντί του Χάποφ.

Το ρωσικό πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα σε διακοπές. Η νέα σεζόν αρχίζει την Πρωταπριλιά και μέχρι το παιχνίδι με την Ελλάδα θα έχουν ολοκληρωθεί τρεις αγωνιστικές πρωταθλήματος και μια κυπέλλου. Ο Κώστας Πολυχρονίου έχει προγραμματίσει να πάει στη Μόσχα για τον αγώνα Ρωσίας - Σκοτίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ