Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Εχασε βαθμούς αλλά ισοφάρισε το ρεκόρ

Ο ΠΑΟ ισόπαλος στο Βύρωνα συμπλήρωσε 22 αγωνιστικές αήττητος

O Παναθηναϊκός έχασε βαθμό! Αυτή ήταν η... είδηση της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α εθνικής. Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα "σκόνταψε" στο Βύρωνα απέναντι στον ψυχωμένο αλλά και τυχερό Αθηναϊκό. Μικρό το κακό όμως για τους πράσινους αφού βρίσκονται 14 ολόκληρους βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ. Οι πράσινοι κάτω από την καθοδήγηση του Χ. Ρ. Ρότσα κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σερί σε αγώνες χωρίς ήττα που είχαν πετύχει την περίοδο 1983-'84 με προπονητή τον Γ. Γκμοχ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η Ενωση "ίδρωσε" να επικρατήσει του Εθνικού 2-1 και ο Μπάγεβιτς ήταν πυρ και μανία με τους παίκτες του, όχι αδικαιολόγητα... Στο στάδιο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δε χρειαζόταν την εύνοια του διαιτητή Μαζαράκη για να φτάσει στη νίκη με 2-1. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα προηγήθηκαν 2-0 έχασαν και δυο... πέναλτι και ο Τάις Λίμπρεχτς ακόμη τραβάει την πλούσια... κόμη του. Κουίζ. Ζητείται παίκτης του Ολυμπιακού να μετατρέπει σε γκολ την εσχάτη των ποινών. Δύσκολη απάντηση.

Στην Τούμπα το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή τα είχε όλα εκτός από γκολ.

Στο γειτονικό Χαριλάου ο Φάνης Τουτζίαρης θυμήθηκε την παλιά του τέχνη(βλέπε σκοράρισμα) και οδήγησε τον Αρη σε πολύτιμη νίκη 1-0 επί του αξιόμαχου Ιωνικού.

Στη Λάρισα η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα και είναι πλέον η καλύτερη επαρχιακή ομάδα μετά τον ΟΦΗ στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Ντέιβιντ Εμπε ήταν ο ηγέτης της Αγροτικής.

Εντυπωσιακός ο Πανιώνιος έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Μίλικο Πάντιτς δε δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εδεσσαϊκού με 3-1.

Στη Δράμα έγινε η μίνι έκπληξη της ημέρας αφού η Σκόντα Ξάνθη με ένα γκολ του Βεριδιάνο Μαρτσέλο από τα αποδυτήρια πέτυχε σπουδαία νίκη σε βάρος της Δόξας που τώρα ψάχνει και εκτός έδρας βαθμούς για να ελπίζει στην παραμονή της.

Τέλος, στην Καβάλα η τοπική ομάδα δε... χαρίστηκε στον Λεβαδειακό και τον φιλοδώρησε με τρία τέρματα σε διάστημα επτά λεπτών (3-1). Οι πράσινοι της Βοιωτίας με νέο προπονητή από χτες τον Νίκο Κόβη θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς αν θέλουν να μείνουν στα σαλόνια της Α εθνικής.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ