Τετάρτη 8 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
MΠΑΣΚΕΤ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Είμαστε ακόμα ζωντανοί"

Ο ΠΑΟΚ άξιος Κυπελλούχος, "απειλεί" για το πρωτάθλημα

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο στην ιστορία του. Παίζοντας με πρωτοφανή σοβαρότητα για τη φετινή περίοδο, μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το πρώτο φάιναλ φορ της Λαμίας. Στον ημιτελικό, ο Αρης άντεξε μόνο ένα ημίχρονο. Οταν οι παίκτες του "δικεφάλου" θυμήθηκαν τα στραπάτσα του παρελθόντος και τις ήττες στους τελικούς του '89 - '90 και '91 υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε δευτερεύοντα ρόλο.

Με τον Φ. Χριστοδούλου να ονειρεύεται την κατάκτηση τίτλων, αλλά με άλλη φανέλα, ο Πανιώνιος δεν είχε καμιά τύχη στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Μπ. Πρέλεβιτς, απέδειξε ότι παραμένει μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα και ικανός για κάθε έκπληξη. Ο Σέρβος χαρακτήρισε άθλο για μια ομάδα με χίλια προβλήματα την κατάκτηση του κυπέλλου. Εν μέσω ενθουσιασμών και εκδηλώσεων λατρείας προς το πρόσωπό του από διάφορες πλευρές, δεν παρέλειψε να ρίξει κι ένα... εξωαγωνιστικό τρίποντο. "Από τη συλλογή μου απουσιάζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα το πάρω κι αυτό αλλά δεν ξέρω με ποια ομάδα" υπογράμμισε. Με τη δήλωση που έγινε την κατάλληλη στιγμή, πέτυχε και το οικονομικό πρόβλημα των συμπαικτών του να έρθει στο προσκήνιο και ο ίδιος να περάσει απ' το ταμείο. Χτες εισέπραξε 8 εκατομμύρια δρχ. για περσινές οφειλές, άλλα 10 για τη φετινή περίοδο, αλλά και υποσχέσεις ότι από τις 20 Μάρτη θ' αρχίσει να εισπράττει και τα υπόλοιπα 160 εκατ. ώστε να ξεχάσει την περίπτωση μετακίνησης σε άλλο σύλλογο.

Ο Οικονομίδης έσωσε τους χούλιγκανς!

Την όμορφη εικόνα που παρουσίασαν εντός γηπέδου οι ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Αρης και Ηλυσιακός, κατέστρεψαν με τη συμπεριφορά τους οι οπαδοί που μετακινήθηκαν. Ανευ λόγου και αιτίας, οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέστρεψαν γραφεία του Ολυμπιακού, στη Λαμία. Η σύγκρουση γενικεύτηκε, καταστήματα και αυτοκίνητα καταστράφηκαν πριν επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις. Το εκπληκτικό της υπόθεσης ήταν, η απειλή που εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Απ. Οικονομίδης, ότι θα πάρει την ομάδα του και θα αποχωρήσει από τον τελικό, αν δεν απελευθερωθούν οι 25 οπαδοί που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια. Η εντολή του εκτελέστηκε πάραυτα από τα αστυνομικά όργανα, ενώ στον εισαγγελέα παραπέμφθηκε μόνο ένας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μαχαίρι.Η αναβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου με την καθιέρωση του φάιναλ φορ, ήταν το συμπέρασμα των τεσσάρων συναντήσεων που φιλοξενήθηκαν στο σύγχρονο γυμναστήριο της Λαμίας. Διατέθηκαν συνολικά 5.524 εισιτήρια και οι εισπράξεις που θα μοιραστούν τα σωματεία ξεπέρασαν τα 44 εκατ. δρχ.

1οΦΑ+ΔΚΙΝΑΛΦΟΡ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ: Ηλυσιακός - Πανιώνιος 50 - 77, Αρης - ΠΑΟΚ 63 - 80

Μ. ΤΕΛΙΚΟΣ: Αρης - Ηλυσιακός 99 - 64

Τ Ε Λ Ι Κ Ο Σ: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 72 - 53


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ