Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Με ψυχολογικό αβαντάζ

Ολυμπιακός και ΠΑΟ υποδέχονται για δεύτερη φορά ΤΣΣΚΑ Μ. και Μπολόνια με στόχο να σφραγίσουν το εισιτήριο για το φάιναλ - φορ

Το τρένο για τη Σαραγόσα σφυρίζει μόνο μια φορά. Στις 18.45 περνάει απ' τη Γλυφάδα όπου θα παραλάβει το νικητή της συνάντησης Παναθηναϊκός - Μπολόνια. Στις 21.45 κάνει στάση στο Φάληρο για το νικητή του αγώνα Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ. Για τους ηττημένους το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελειώνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Λένε ότι η τύχη είναι με το μέρος των ισχυρών. Και στον αθλητισμό οι ισχυρότεροι ξεχωρίζουν στο γήπεδο. Οχι σε οποιοδήποτε γήπεδο. Στο γήπεδό τους. Μπολόνια και ΤΣΣΚΑ είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο παιχνίδι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο δεύτερο. Οχι πως έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ. "Ηταν ο χειρότερος Παναθηναϊκός που έχω δει σε εντός έδρας παιχνίδι", παραδέχτηκε ο Ευθ. Κιουμουρτζόγλου. Κι όμως ο χειρότερος Παναθηναϊκός νίκησε σχετικά εύκολα την πρωταθλήτρια Ιταλίας με 63 - 55.

Επιπόλαιο το τραύμα Σιγάλα

Οσοι ισχυρίζονται ότι στην έδρα σου βοηθάνε κι οι τοίχοι, δεν έχουν άδικο. Πώς να εξηγήσεις διαφορετικά τη συντριβή για παράδειγμα του Ολυμπιακού στη Μόσχα με 65 - 95 και τη νίκη στο Φάληρο με 86 - 77. Ο Γ. Ιωαννίδης δεν πετούσε στα σύννεφα μετά το χτεσινό παιχνίδι, αλλά και δεν είχε λόγο να μην είναι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Με τόσα συσσωρευμένα προβλήματα τραυματισμών, και με ένα πόντο διαφορά, η νίκη θα είχε εξαιρετική σημασία. Ελπίζει ότι οι παίκτες του θα δείξουν και σήμερα ανάλογο πάθος. Και πώς να μην ελπίζει, όταν ο Γ. Σιγάλας που αγωνίστηκε τραυματίας την Τρίτη, δηλώνει: "δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε και πάλι όλο μας το είναι. Την ψυχή και την καρδιά μας για την πρόκριση". Ο διεθνής παίκτης εξετάστηκε χτες από το γιατρό του συλλόγου, το τραύμα του θεωρήθηκε επιπόλαιο και το βράδυ θα αναλάβει και πάλι το δύσκολο ρόλο της φρούρησης του Καράσεφ.

Οι Ρώσοι δεν έχουν προβλήματα, ο Εβγ. Κισούριν μοίρασε χτες στα ίσα τις πιθανότητες πρόκρισης για κάθε ομάδα, ενώ ο Στ. Ερέμιν δεν έκρυψε ότι αιφνιδιάστηκε από την απόδοση του Βολκόφ. Υπογράμμισε πάντως ότι η ομάδα του στο σημερινό παιχνίδι θα παίξει γρηγορότερο μπάσκετ.

Αγωνίζονται Πάσπαλιε -- Βράνκοβιτς

Προπονητής και παίκτες του Παναθηναϊκού αισιοδοξούν ότι και το σημερινό παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα, όπου υπερτερούν των αντιπάλων τους. Ο Ευθ. Κιουμουρτζόγλου χαρακτήρισε υπερβολικά δύσκολο το παιχνίδι, ενώ το ίδιο αισιόδοξος παρουσιάστηκε χτες και ο συνάδελφός του της Μπολόνια Αλμπ. Μπούτσι. "Περιμένω την ομάδα μου περισσότερο εύστοχη" τόνισε και δεν έχει άδικο. Με 11/45 δίποντα και 7/22 τρίποντα στο προχτεσινό παιχνίδι, οι παίκτες του δεν πρέπει να είναι και πολύ υπερήφανοι. Προειδοποίησε πάντως ότι ετοιμάζει εκπλήξεις στον Ζ. Πάσπαλιε, τον παίκτη δηλαδή που έφερε τα πάνω - κάτω στο παιχνίδι της Τρίτης.

Με τον Παναθηναϊκό θα αγωνιστούν κανονικά οι Πάσπαλιε, Βράνκοβιτς που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με τη συμπαράσταση των οπαδών τους (τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν ενώ προχτές στο Φάληρο παρουσιάστηκαν και πλαστά), ήδη κάνουν όνειρα για το μεταξύ τους παιχνίδι στον ημιτελικό της 11ης Απριλίου στην ισπανική πόλη. Ρώσοι και Ιταλοί ελπίζουν και πιστεύουν ότι είναι σε θέση να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Η συνάντηση Παναθηναϊκός - Μπολόνια θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ - 1 στις 18.45 και Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ στις 21.45 από το ίδιο κανάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ