Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΕΔΕΣΣΑ+ΔΚΙΚΟΣ 1-0
"Πλευρικό" κτύπημα

Η διαιτησία του Πλευρίτη στέρησε από την Ενωση μια ευρύτερη νίκη

Αγχος και διαιτησία σταμάτησαν την ΑΕΚ στο εύθραστο 1-0 χτες στο "Νίκος Γκούμας" κόντρα στον Εδεσσαϊκό. Τώρα η ρεβάνς την άλλη Τετάρτη αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στους δυο μονομάχους. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Θεσσαλονικιού κ. Πλευρίτη που έκλεισε τα μάτια σε τουλάχιστον μια περίπτωση πέναλτι (ζητήθηκαν τρία) αλλά και στον αμυντικό του Εδεσσαϊκού Καστανιώτη που έπρεπε να είχε αποβληθεί από το 68 και όχι στο 90 για λόγους εντυπωσιασμού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Οι γηπεδούχοι, όπως αναμενόταν, ξεκίνησαν δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν σχετικά νωρίς στο σκορ. Στο 14 ο Σαραβάκος εκτέλεσε δυνατά φάουλ, ο Ράμπουσιτς έχασε την μπάλα και ο Μανωλάς ανενόχλητος έγραψε το τελικό 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα Σαβέβσκι και Σαραβάκος μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων βρέθηκαν στο χόρτο από μαρκαρίσματα των Τσόπτση, Θεοδωρίδη όμως ο Πλευρίτης έδειξε "παίζετε". Ο Ντούσκο οργισμένος όρμησε προς τον αγωνιστικό χώρο όμως συγκρατήθηκε από τον παρατηρητή. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου Κασάπης, Κωστής έχασαν κλασικές ευκαιρίες φορτώνοντας με ακόμη μεγαλύτερο άγχος την ομάδα. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, όμως οι "πράσινοι" του Σταύρου Διαμαντόπουλου δημιούργησαν ορισμένα ρήγματα κυρίως από τον Στέφανο Μπορμπόκη. Τα "αίματα" άναψαν στο 65 όταν ο Σαραβάκος ανατράπηκε από τον Καστανιώτη μέσα στην περιοχή όμως ο διαιτητής όχι μόνο δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών, αλλά "χαρίστηκε" στον Εδεσσαίο που είχε ήδη δεχτεί κίτρινη κάρτα. Το... κακό συνεχίστηκε για την ΑΕΚ στην εξέλιξη της φάσης όταν ο Παπαδόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση ανατράπηκε από τον Βλάχο έξω από την περιοχή και ορθά αυτή τη φορά έδωσε φάουλ και αποβολή. Οι έντονες διαμαρτυρίες των παικτών μάλλον έγιναν για την προηγούμενη φάση και κακώς ο Μανωλάς χτύπησε τον Λαδιά εκτός φάσης.

Σημαντικές ευκαιρίες έχασε η Ενωση μέχρι το τέλος του αγώνα με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σαραβάκου με την εκπνοή του αγώνα. Στο 77 ο Εδεσσαϊκός θα μπορούσε να κάνει "καρδιακούς" τους φιλάθλους αλλά ο Παπαδόπουλος απέναντι από τον Ατματζίδη σημάδεψε το σώμα του διεθνούς τερματοφύλακα.

Από την ΑΕΚ, που δημιούργησε ευκαιρίες όμως δεν έχει συνέχεια στο παιχνίδι της, κορυφαίοι οι Μανωλάς, Σαραβάκος. Τραγική ήταν η παρουσία του Βασίλη Δημητριάδη, ενώ ντεφορμέ και οι Κωστής, Κετσπάγια, Σαμπανάτζοβιτς. Από τον Εδεσσαϊκό που έπαιξε σούπερ κατενάτσιο ξεχώρισαν οι έμπειροι Αλεξανδρίδης, Μπορμπόκης και ο Ράμπουσιτς που κατέβασε τα... ρολά.

Ο διαιτητής κ. Πλευρίτης απέτυχε στο έργο, αφού στην προσπάθειά του να σφυρίξει ακριβοδίκαια υπέπεσε σε σοβαρά λάθη κυρίως σε βάρος της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Κωστής (56 Κοπιτσής), Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Κετσπάγια (63 Τσάρτας), Κασάπης.

ΕΔΕΣΣΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Ράμπουσιτς, Τσόπτσης, Καστανιώτης, Λαδιάς, Δεληγιάννης, Θεοδωρίδης, Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης (84 Χαραλάμπους), Βιτεβής (73 Κουτσουρές), Σταφυλίδης, Παπαδόπουλος.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυριακή κοντή γιορτή (1997-05-11 00:00:00.0)
Χωρίς "σημαία" στην Καλαμάτα (1996-03-03 00:00:00.0)
Η ευκαιρία του Δαβίδ (1995-03-22 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τον τελικό (1995-03-15 00:00:00.0)
Με άνεση, χωρίς εμφάνιση (1995-03-02 00:00:00.0)
Σύγκρουση στον αέρα (1995-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ