Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το "ναυάγιο"

Για "ναυάγιο" του προϋπολογισμού κάνει λόγο χτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΝ, με αφορμή το νέο κύκλο των δημοσιευμάτων για τις αποκλίσεις που παρουσιάζει η εκτέλεση και του φετινού κρατικού προϋπολογισμού. Οι εξελίξεις, λέει η ανακοίνωση, "αποκαλύπτουν την έλλειψη πολιτικής για δημοσιονομική εξυγίανση, εισοδηματική δικαιοσύνη και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος".

Εμείς, βέβαια, δε διαφωνούμε για την άσχημη πορεία του προϋπολογισμού, ανεξάρτητα με τους χαρακτηρισμούς που θα της προσδώσει κανείς. Πρέπει, όμως, να πούμε ότι έγκαιρα είχαμε σημειώσει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική αποτελεί ένα φαύλο κύκλο διεύρυνσης των προβλημάτων της οικονομίας, ενώ εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει ότι οι προϋπολογισμοί που καταρτίζονται με βάση το "πρόγραμμα σύγκλισης" και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ οδηγούν σε πολλαπλά και συνεχή "ναυάγια".

Από αυτή την άποψη μήπως, όταν θιασώτες της ΕΕ των πολυεθνικών και της αντίδρασης - όπως ο ΣΥΝ - μιλούν για "ναυάγια" απλά αποκαλύπτουν τη δική τους τακτική πολιτικού στρουθοκαμηλισμού, για να κρύψουν την... ξέρα των αντιλαϊκών τους επιλογών στην οποία έχουν προσαράξει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ