Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ
Μέχρι 27 του Οκτώβρη η καταβολή του τέλους

Μέχρι τις 27 Οκτώβρη 1997 θα πρέπει να έχουν καταβληθεί από τους ενδιαφερόμενους τα τέλη για τη διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών. Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο που απέστειλε χτες το υπουργείο Οικονομικών στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κλπ.) όλης της χώρας.

Οπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, τα ειδικά σήματα τέλους διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών για το έτος 1997 βρίσκονται στη διαδικασία εκτύπωσης από την αρμόδια υπηρεσία του δημοσίου και αναμένεται να αποσταλούν σύντονα ώστε να εφαρμοστούν στη συνέχεια οι ισχύουσες νομικές διατάξεις. Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι τα σήματα αυτά θα πρέπει να διατεθούν στους ενδιαφερόμενους από 25 Σεπτέμβρη μέχρι 27 Οκτώβρη 1997, που λήγει και η προθεσμία καταβολής του τέλους για το έτος αυτό και προμήθειας του σχετικού σήματος. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι δε θα δοθεί παράταση της ημερομηνίας αυτής. Να υπενθυμίσουμε ότι για την προμήθεια του ειδικού σήματος των παραπάνω τελών οι ιδιοκτήτες τεχνικών παιχνιδιών (16.000 ιδιοκτήτες περίπου) θα πρέπει να καταβάλουν ποσά που κυμαίνονται από 25.000 μέχρι και 160.000 δρχ. ανάλογα με τον πληθυσμό της περιοχής στην οποία ανήκουν.

Το υπουργείο Οικονομικών μέσα από την εγκύκλιο δίνει ακόμη εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να δημιουργήσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές μητρώο επιχειρήσεων, που είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν το παραπάνω τέλος για τη διενέργεια ψυχαγωγικών - τεχνικών παιχνιδιών σε παιγνιομηχανήματα ή και σε ειδικά διασκευασμένα τραπέζια. Στην κατεύθυνση αυτή τονίζεται ότι οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και με τον προσφορότερο τρόπο για την παραπάνω υποχρέωσή τους και για τη λήξη της σχετικής προθεσμίας ώστε να αγοράσουν έγκαιρα το σχετικό σήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ