Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αφθονούν οι "κατ' επάγγελμα ψεύτες"

"Κατ' επάγγελμα ψεύτη", χαρακτήρισε ο Μ. Εβερτ τον πρωθυπουργό, αντιδρώντας στις δηλώσεις του. Δεν υστερεί, όμως, και η ηγεσία της ΝΔ καθόλου στο συγκεκριμένο επάγγελμα και όσον αφορά την αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τι θέλει στην πραγματικότητα η ηγεσία της ΝΔ, το οποίο όμως δεν τολμά να το πει ευθέως και δημόσια; Ουσιαστικά, επιδιώκει "αποφασιστική αντιμετώπιση" των κινητοποιήσεων, φυσικά, από την κυβέρνηση, ώστε να μπορεί και η ίδια να "συμβάλει", καλύπτοντάς την πολιτικά μέσω της τακτικής της συναίνεσης. Ηδη, δεν είναι λίγα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος (Μάνος, Σουφλιάς, Μπακογιάννη κ.ά.) που έχουν αποδοκιμάσει και καταδικάσει τις "μορφές" αντίδρασης των αγροτών.

Επιπλέον, η ηγεσία της ΝΔ διαρκώς αποδίδει τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, όχι στην πολιτική, αλλά στην "ανικανότητα" της κυβέρνησης και του Α. Παπανδρέου, προφανώς γιατί δεν αντιμετωπίζει "δυναμικά" τις κινητοποιήσεις.

Η "εποικοδομητική και υπεύθυνη" αυτή στάση, ως συνήθως, που δεν εκτιμάται "αρκούντως" από την κυβέρνηση, ενόχλησε τον Μ. Εβερτ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί οξύνει την αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ