Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεργοι και απλήρωτοι

Δραχμή δεν έχουν πάρει ακόμα οι πρώην εργαζόμενοι στα "Κοτόπουλα Γέρακα"

Θύματα της χρονοβόρας πτωχευτικής διαδικασίας, αλλά και των συνεχών δικαστικών παρεμβάσεων των πιστωτριών τραπεζών, παραμένουν για δύο ολόκληρα χρόνια οι 184 απολυμένοι εργάτες της επιχείρησης "Κοτόπουλα Γέρακας".

Παρόλο που ήδη έχουν γίνει πλειστηριασμοί ορισμένων ακινήτων της επιχείρησης (200 εκατομμύρια δρχ.) και ο νόμος ορίζει ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων προηγούνται, μέχρι σήμερα οι εργάτες δεν έχουν πάρει τίποτα από αυτά που τους οφείλονται και που, σημειωτέον, ανέρχονται στο 1 δισεκατομμύριο δραχμές (μισθοί, υπερημερίες, αποζημιώσεις κλπ.).

Με υπόμνημά τους στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργού, Γ. Σκουλαρίκη,στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών της πτώχευσης και της αποτροπής των παρεμβάσεων μέσω ενστάσεων των τραπεζών.

Οπως μας δήλωσε ο εργάτης, Θ. Παπαϊωάννου,"στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι παραμένουν άνεργοι. Και το πρόβλημα οξύνθηκε ακόμα περισσότερο, αφού έληξε η επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Αρκετοί συνάδελφοί μας κινδυνεύουν ακόμα και να πεταχτούν από τα σπίτια τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι. Μαζί με το ΕΚΑ απευθυνόμαστε στον ΟΑΕΔ και ζητάμε μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση, να περάσουμε τουλάχιστον τις γιορτές του Πάσχα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ