Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ
"Μαχαίρι" στο δώρο του Πάσχα!

Κόβουν και το δώρο του Πάσχα από τους άνεργους ναυτικούς! Με εγκύκλιο του Οίκου του Ναύτου,η οποία βασίζεται σε Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Κατσιφάρα,που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον περασμένο Νοέμβρη, άλλαξαν οι προϋποθέσεις για την καταβολή του δώρου με τέτοιο τρόπο, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων ναυτικών να μην έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή για να πάρει το πενιχρό βοήθημα!

Οσον αφορά τις νέες προϋποθέσεις, δώρο Πάσχα δικαιούνται όσοι άνεργοι ναυτικοί βρίσκονται εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και έχουν κάρτα ανεργίας. Μέχρι πέρσι το αποδεικτικό στοιχείο που προσκόμιζαν οι άνεργοι για την καταβολή του δώρου, ήταν η υπηρεσία που αναγραφόταν στο φυλλάδιό τους! Επιπλέον, ελάχιστοι ναυτικοί αναγράφονται στους καταλόγους του ΓΕΝΕ, γιατί ο τρόπος λειτουργίας του Γραφείου δεν τους εξασφαλίζει εργασία!

Βάσει των νέων προϋποθέσεων ο άνεργος θα πρέπει τα τρία τελευταία χρόνια, δηλαδή από 23 Απρίλη 1992 μέχρι τις 23 Απρίλη 1995, να έχει συμπληρώσει 18 μήνες υπηρεσία, ήτοι 6 μήνες το χρόνο! Το απαιτούμενο χρονικό διάστημα θαλάσσιας υπηρεσίας ήταν 8 μήνες τα δύο τελευταία χρόνια, δηλαδή, 4 μήνες το χρόνο! Οσον αφορά τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, η τελευταία απόλυση του ανέργου πρέπει να είναι 30 μέρες πριν το Πάσχα, δηλαδή, στις 23 Μάρτη. Δώρο δικαιούται και ο άνεργος ναυτεργάτης που ανεξάρτητα από τις παραπάνω προϋποθέσεις έχει συμπληρώσει την τελευταία 4ετία 24 μήνες θαλάσσια υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ