Τρίτη 4 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
"ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ"
Κι άλλες διασυνδέσεις...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. -

Δυο αμερικανικές εταιρίες παρείχαν προγράμματα πληροφορικής ερευνητικού επιπέδου για ζητήματα χημείας, στην ιαπωνική μυστικιστική αίρεση "Υπέρτατη Αλήθεια", αναφέρει σε χτεσινό δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζόρναλ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η "Τριπόζ Ινκορπορέιτεντ" του Σεντ Λούις και η"Μπίοσιμ Τεκνόλοτζις" του Σαν Ντιέγκο έδωσαν στις αρχές του Μάρτη στην ιαπωνική αίρεση προγράμματα πληροφορικής, που χρησιμοποιούνται κατά βάση από χημικούς ερευνητές με σκοπό να αυξήσουν την τοξικότητα ορισμένων χημικών ενώσεων.

Ο Γουόρντ Ντέιβιντ, υποδιευθυντής πωλήσεων της εταιρίας "Τριπόζ", δήλωσε στη "Γουόλ Στριτ Τζόρναλ", ότι το γραφείο της ίδιας αίρεσης στις ΗΠΑ ζήτησε από την εταιρία του να εγκαταστήσει το συγκεκριμένο χημικό πρόγραμμα στο δίκτυο των γραφείων της "Υπέρτατης Αλήθειας" στο Μανχάταν και απενεργοποιήθηκε μετά από αίτηση της αίρεσης, λίγες μέρες μετά την επίθεση στο μετρό του Τόκιο, στις 20 Μάρτη.

Στο μεταξύ, η ιαπωνική εφημερίδα "Γιομιούρι Σιμπούν", υποστηρίζει ότι η αστυνομία ανακάλυψε ενδείξεις για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων από την ίδια οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ