Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για τα προβλήματα του νομού Κοζάνης

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Κοζάνης πραγματοποιήθηκε χτες στο γραφείο του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή των υπουργών Βιομηχανίας και Προεδρίας Κ. Σημίτη και Ι. Ποττάκη αντίστοιχα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Αντ. Λιβάνη, του γραμματέα της ΚΕΑ Τσοχατζόπουλου, βουλευτών του νομού, του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Τ. Γιαννίτση, των γενικών γραμματέων του υπουργείου Βιομηχανίας και άλλων παραγόντων του νομού Κοζάνης.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Βιομηχανίας, ο Κ. Σημίτης στην εν λόγω σύσκεψη εισηγήθηκε σειρά προτάσεων που αποβλέπουν:

  • Στην ανάγκη οριστικοποίησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα της μεταλιγνιτικής περιόδου.
  • Στη θεσμοθέτηση ενός τριμερούς οργάνου, κράτους, τοπικής κοινωνίας και ΔΕΗ, για την επίλυση προβλημάτων ανάπτυξης και περιβάλλοντος που προκύπτουν από την ηλεκτροπαραγωγή.
  • Στη ρύθμιση των προβλημάτων των απολυμένων ΑΕΒΑΛ, ΕΛΣΙ, ΜΑΒΕ και ΡΟΔΙΑΝΗ, με νομοθετική ρύθμιση του θέματος μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις παραπάνω προτάσεις υπήρξε συμφωνία όλων των παρευρισκόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ