Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των φορολογικών μέτρων κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Ν. Ιωνίας Αττικής. Η προσφυγή ορίστηκε ότι θα εκδικαστεί στις 23 Νοέμβρη του 1995, δηλαδή, αφού οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι θα έχουν κληθεί να πληρώσουν τους φόρους που θα προκύψουν από το φορομπηχτικό νόμο των "αντικειμενικών κριτηρίων"! Ετσι, η αντιμετώπιση που βρήκαν οι έμποροι από το ΣτΕ δεν απέχει και πολύ από την κοροϊδία της κυβέρνησης που σε μια κίνηση αντιπερισπασμού δήλωσε ότι "τυχόν αδικίες που διαπιστωθούν θα εξεταστούν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 1995".

ΔΑΝΕΙΑ: Σύμβαση Κοινοπρακτικού δανείου ύψους 250 εκατ. ECU (75 δισ. δρχ.), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες, υπέγραψε σήμερα στο Λονδίνο ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρης Κανελλόπουλος.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΙ: Στις 20 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση προς Ρόδο από τη Moscow Airways στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για την αύξηση των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα. Η ρώσικη εταιρία καθιερώνει σειρά τακτικών πτήσεων προς τη Ρόδο.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΙ: Ενα νέο τύπο εισιτηρίου έθεσε σε κυκλοφορία από την 1η Απρίλη η Κοινοπραξία Υδροπτερύγων CERES στη γραμμή Πειραιά - Αίγινας με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Πρόκειται για εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών (τουλάχιστον πέντε διαδρομές μετ' επιστροφής) το οποίο θα προσφέρεται με έκπτωση 25% στους ταξιδιώτες. Η εφαρμογή του νέου εισιτηρίου θα λειτουργήσει πιλοτικά, με σκοπό την επέκτασή του και στις υπόλοιπες γραμμές της κοινοπραξίας στον Αργοσαρωνικό και στις Σποράδες.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η Εμπορική Τράπεζα από τις αρχές του Ιούλη θα συνεργάζεται με την EUROPAY INTERNATIONAL. Σε πρώτη φάση τα ΑΤΜ της Εμπορικής θα δέχονται τις κάρτες με τα σήματα EUROCARD, MASTERCARD, CIRRUS και EC που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες του εξωτερικού και εσωτερικού για αναλήψεις μετρητών. Ετσι, οι κάτοχοι των καρτών αυτών θα εξυπηρετούνται από όλα τα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας που διαθέτουν ΑΤΜ.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΙΧ: Τη συντόμευση των χρονικών διαδικασιών έκδοσης της νέας άδειας κυκλοφορίας καθώς και τη βεβαίωση που αποστέλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, για τις περιπτώσεις μεταβίβασης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ζητά από τις οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) το υπουργείο Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ