Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Αρχίζει αύριο, τελειώνει... μετά το Πάσχα!

"Πανηγυρική" επιβεβαίωση της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς που χαρακτήρισαν τη διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, που γίνεται αύριο και μεθαύριο, αποτελεί η αναβολή, κυριολεκτικά στο "παρά πέντε", της εξέτασης των μαθημάτων δακτυλογραφίας και στενογραφίας για μετά το Πάσχα.

Με χτεσινή του ανακοίνωση το ΑΣΕΠ επικαλείται ως λόγους για την αναβολή των εξετάσεων, το μεγάλο αριθμό των υποψηφίων στα παραπάνω μαθήματα - (σ.σ. τον οποίο τώρα ανακάλυψε) - το μεγάλο αριθμό των συσκευών και χώρων που απαιτούνται και τον αναγκαίο χρόνο προετοιμασίας. Η ολομέλεια του ΑΣΕΠ μετά από αυτά αποφάσισε την αναβολή εξέτασης των μαθημάτων αυτών "για χρόνο μεταγενέστερο των εορτών του Πάσχα", χωρίς ωστόσο να τον προσδιορίσει.

Παράλληλα, όμως, διευκρινίζει ότι ένας αριθμός υποψηφίων για τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ, (απόφοιτοι Λυκείου), οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει σειρά προτίμησης, θεωρείται αυτόματα ότι δηλώνουν ενδιαφέρον και για τις θέσεις δακτυλογράφων και στενογράφων, έστω και αν αυτό δεν ισχύει, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στην κατάσταση για εξέταση και για τα μαθήματα αυτά. Προκειμένου, λοιπόν, να ετοιμαστεί το πρόγραμμα της εξέτασης οι υποψήφιοι θα κληθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, αύριο και μεθαύριο, να δηλώσουν εάν επιθυμούν να εξεταστούν, υπογράφοντας δίπλα στο όνομά τους στις σχετικές καταστάσεις που θα βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα.

Μετά την οριστική καταγραφή θα ετοιμαστεί το πρόγραμμα για τα δύο αυτά μαθήματα και θα ανακοινωθεί τουλάχιστον 7 μέρες πριν την έναρξή του. Η εξέταση προβλέπεται να γίνει στην Αθήνα, υποβάλλοντας σε νέα ταλαιπωρία τους υποψηφίους.

Χρήσιμες οδηγίες

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, πάντως, για την πρόσληψη 3.075 μόνιμων υπαλλήλων, ξεκινά αύριο το πρωί στις 8.Οι υποψήφιοι, που ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες, πρέπει να έχουν ενημερωθεί για τα εξεταστικά κέντρα που διαγωνίζονται από τους πίνακες που βρίσκονται αναρτημένοι στις νομαρχίες. Οι χιλιάδες υποψήφιοι πάντως πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο 30 λεπτά πριν την ώρα έναρξης της εξέτασης.Οσοι προσέλθουν μετά την ώρα έναρξης αποκλείονται από την εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα. Για τη διαπίστωση της ταυτότητάς τους οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο, εφόσον φέρει επικυρωμένη φωτογραφία. Εάν δεν διαπιστωθεί η ταυτότητα του υποψηφίου δε θα επιτραπεί η είσοδός του στην αίθουσα. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους δύο στυλό διαρκείας και γόμα. Δεν επιτρέπεται η χρήση βοηθημάτων, σημειώσεων, διορθωτικών, κομπιούτερ, κινητών τηλεφώνων και το κάπνισμα. Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος αρχίζει από τη διανομή των θεμάτων στους υποψηφίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ