Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδεολογία τσιφλικάδων

Ναι, υπαρκτά τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών και πραγματικός ο κίνδυνος του αφανισμού παραδέχονται με χτεσινά σημειώματά τους στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" και "Τα Νέα", οι γνωστοί θεράποντες της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής, Γ. Μαρίνος και Ν. Νικολάου. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι υποστηρίζουν και τα αιτήματα των αγροτών. Κάθε άλλο. Μέμφονται μάλιστα τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που δεν προχώρησαν πολύ πιο γρήγορα και περισσότερο αποτελεσματικά στις εφαρμοζόμενες ήδη πολιτικές.

Ενας ο δρόμος, ισχυρίζονται και οι δύο: Η συγκρότηση μεγάλων, σύγχρονων, καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων στη θέση των σημερινών, μικρών και οικογενειακών κατά κανόνα εκμεταλλεύσεων. Μ' άλλα λόγια, κάποιοι ελάχιστοι και σε μεγάλο μέρος τους όχι αγρότες, αλλά εκπρόσωποι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, να στήσουν τις μεγάλες αυτές αγροτικές επιχειρήσεις και η πλειοψηφία της σημερινής αγροτιάς να γίνουν εργάτες στα χωράφια τους.

Πολύ καλά, επομένως, κάνουν οι αγρότες και αγωνίζονται ενάντια σ' αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές και σχέδια. Κι ας αφήσουν τα περί μονόδρομου οι διάφοροι απολογητές της κοινοτικής πολιτικής. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός των ελεύθερων συνεταιρισμένων αγροτών και των μεγάλων, παραγωγικών και σύγχρονων συνεταιρισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ