Τρίτη 11 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠ. ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ

Μιλήστε επιτέλους για την ταμπακιέρα

Ενα συνεχές ξεσκέπασμα της δημαγωγίας και της ξενόδουλης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης ήταν η ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη, χτες στη Βουλή. "Μιλάτε, είπε ο κομμουνιστής βουλευτής, για εκσυγχρονισμό και ανταγωνισμό της αγροτικής οικονομίας. Αναμασάτε όλοι αυτή την καραμέλα και δε μας λέτε πώς θα γίνει κάτι τέτοιο. Μιλάτε λες και δεν ήσασταν εδώ όλα αυτά τα χρόνια. Δε μας λέτε όμως, πώς θα γίνουν όλα αυτά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Δεν πιστεύετε σ' αυτή την πολιτική; Δεν πιστεύετε στη λεγόμενη ελευθερία της αγοράς; Αυτή η ελευθερία της αγοράς είναι που μας έφερε σ' αυτή την κατάσταση".

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην ουσία της πολιτικής που έφερε αυτό το χάλι στον αγροτικό τομέα μίλησε συγκεκριμένα για τις αγροτικές επενδύσεις και με συγκριτικά στοιχεία απέδειξε πως από την ένταξη της χώρας στην Κοινότητα αυτές μειώνονται συνεχώς. "Πώς, είπε, θα γίνει ανταγωνιστική η αγροτική οικονομία και θα εκσυγχρονιστεί, όταν οι επενδύσεις μειώνονται; Πώς θα πετύχουμε όσα λέτε, όταν υπάρχει έλλειψη γεωπόνων, κτηνιάτρων και άλλου επιστημονικού δυναμικού;"

Τέλος, ο Σπ. Στριφτάρης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, αφού άσκησε οξύτατη κριτική γιατί το ΠΑΣΟΚ άλλα έλεγε προεκλογικά, ενώ τώρα επικαλείται τις κοινοτικές δεσμεύσεις, έθεσε ορισμένα αμείλικτα ερωτήματα: "Θα προστατεύσετε, είπε, την ντόπια παραγωγή κόντρα στις επιταγές των Βρυξελλών; Θα αυξήσετε τις επενδύσεις στη Γεωργία; Θα μειώσετε τα επιτόκια της ΑΤΕ; Θα επιδοτήσετε τους νέους αγρότες; Θα αυξήσετε τις ποσοστώσεις; Τέλος πάντων πέστε στον αγρότη τι θα κάνετε;"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ