Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, με χτεσινή ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο προσδιορισμού του ΦΠΑ με βάση το εισόδημα που προκύπτει από τα "αντικειμενικά" κριτήρια. Κάτι τέτοιο, επισημαίνουν, θα σημαίνει επέκταση του φορομπηχτικού χαρακτήρα του φορολογικού νόμου και στην είσπραξη του ΦΠΑ και καλούν τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα απέναντι στα προβλήματα της μικρής επιχείρησης, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική αφανισμού τους και καλούν όλους τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν σ' αυτόν τον αγώνα. Επίσης, καλεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να συγκαλέσει άμεσα στις επόμενες μέρες του Πάσχα πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπορικών συλλόγων της χώρας.

ΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ΕΒΕ του Νομού Ιωαννίνων στο Επιμελητήριο της πόλης, με επικεφαλής την τοπική ΣΕΑ, προκειμένου να προγραμματίσουν την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεών τους και τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό κλείσιμο στις 10 και 11 Μάη.

ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ: Γέφυρα για τη διείσδυση στη Βαλκανική και την ευρύτερη περιοχή του Εύξεινου Πόντου, θέλουν οι Αμερικάνοι τη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια του Ελληνοαμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Απρίλη, εκδηλώθηκε αμερικανικό ενδιαφέρον για την πολιτική της από κοινού οικονομικής διείσδυσης και παρουσίας Ελλάδας και ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τις χώρες του Εύξεινου Πόντου.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Την αντίθεσή του στα μέτρα - "κοροϊδία" απέναντι στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που εξήγγειλε την περασμένη βδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου για δήθεν περιορισμό της έκτασης των υπερμάρκετ που ιδρύονται στην περιφέρεια, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΣΕΣΜΕ) κατά την προχτεσινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου. Ο Κ. Βερόπουλος, που επανεκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ, επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ της διατήρησης της κυριακάτικης αργίας.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Η υποχρέωση τήρησης θεωρημένου διπλότυπου βιβλίου προσωρινής εναπόθεσης αγαθών, από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν μεταφορές αγαθών(μεταφορικές, διαμεταφορικές κ.λπ.) από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τη χώρα μας και τα εναποθέτουν σε χώρους που ανήκουν σ' αυτές ή εκμεταλλεύονται απ' αυτές, καθιερώνεται από 1 Ιούνη 1995. Σχετική απόφαση εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την κατάργηση των τελωνειακών συνόρων από 1/1/95.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ