Πέμπτη 13 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα πρόκληση

Προχτές ο αρμόδιος για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Κοινοτικός επίτροπος Βαν ντε Μπρουκ, αναφερόμενος στη γενοκτονία των Κούρδων, είπε επί λέξει, εκπροσωπώντας την ΕΕ: "Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι τουρκικές αρχές μας διαβεβαιώνουν ότι δε χτυπούν αμάχους"!!

Χτες ο Ελληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε από το "Ρ" να σχολιάσει το "ευρωπαϊκό ιδεώδες" που εκπορεύεται από τις δηλώσεις του "εταίρου και φίλου" και να αποδοκιμάσει τις παραπάνω επαίσχυντες δηλώσεις. Αλλά ο κ. εκπρόσωπος, που δε φείδεται να ομιλεί κατά καιρούς για το μεγαλείο του "ευρωπαϊκού πολιτισμού", απάντησε: "Η ελληνική κυβέρνηση για να κάνει επίσημη δήλωση... πρέπει να ενημερωθεί επισήμως"...

Επισήμως, λοιπόν, για μια οφθαλμοφανώς προγραμματισμένη, καλά σχεδιασμένη και απροκάλυπτη στήριξη, εκ μέρους της ΕΕ, της γενοκτονίας ενός λαού. Πάντως, μη καταδικάζοντας η κυβέρνηση την ευρω-ενωσιακή αθλιότητα, δεν έκανε και τίποτα πρωτότυπο. Ενέργησε, όπως ακριβώς αρμόζει στο "δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό", που εξυμνεί η κυβέρνηση στο όνομα της ευρω-υποτέλειας. Το επόμενο βήμα θα 'ναι να ζητούν ονομαστικούς καταλόγους των Κούρδων θυμάτων, ώστε να πάρουν μετά θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ