Πέμπτη 13 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ
"Παρέμβαση λιτότητας" της Μπούντεσμπανκ

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ.-

"Σαφώς υποτιμημένη" θεωρεί την ιταλική λιρέτα ο πρόεδρος της γερμανικής Μπούντεσμπανκ, Χανς Τιτμέγιερ. Ο Τιτμέγιερ συνέστησε, μάλιστα, χτες μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Λαμπέρτο Ντίνι να μην κάνει κατάχρηση στην πολιτική της διολίσθησης, γιατί αυτό θα δώσει στις ιταλικές επιχειρήσεις την εντύπωση ότι δε θα έχουν σημαντικό κόστος αν πραγματοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων για ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς!

Ο Πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ τάχθηκε ακόμη εναντίον των παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών στο σύστημα της "ελεύθερης" διαμόρφωσης των ισοτιμιών των λεγομένων "σκληρών" νομισμάτων, υποστηρίζοντας κατηγορηματικά ότι "δεν υπάρχει συνταγή χειραγώγησης των διεθνών ισοτιμιών, ενώ οι προκαθορισμένες ισοτιμίες δεν εξυπηρετούν ή προσθέτουν γραφειοκρατικά εμπόδια ή απλώς δε συμφέρουν στις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις".

Στο μεταξύ, μικρή άνοδο της τάξης των 0,16 γιεν σημείωσε χτες στις χρηματαγορές του Τόκιο το δολάριο φτάνοντας τα 83,62 γιεν. Η χτεσινή εξέλιξη δεν ενθάρρυνε ιδιαίτερα τους οικονομικούς αναλυτές, αρκετοί εκ των οποίων εξακολουθούν να θεωρούν ανεπαρκείς τις μικρές και σχεδόν ανεπαίσθητες ανοδικές τάσεις του νομίσματος των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ