Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αυθαίρετη καθαίρεση!

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ καθαίρεσαν τον ΕΣΑΚίτη γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, για να λειτουργήσει... καλύτερα το ΔΣ, πέντε μήνες πριν τις εκλογές για αλλαγή της διοίκησης

Πέντε μήνες πριν το εκλογικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ καθαίρεσε, με τη συνεργασία της ΔΑΚΕ, τον γραμματέα Η. Κουρκουμέλη,της ΕΣΑΚ, και τοποθέτησε στη θέση του τον Α. Καράτζια της ΔΑΚΕ,με το πρόσχημα της καλύτερης λειτουργίας του ΔΣ!

Η Τοπική Επιτροπή Κοζάνης της ΕΣΑΚ,που καταγγέλλει τη μεθόδευση, τονίζει σε ανακοίνωσή της πως το πρόβλημα του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου δεν είναι "η καλύτερη λειτουργία" του, αλλά "η ουσιαστική λειτουργία του σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση",που λείπει, με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ,η οποία έχει και την απόλυτη πλειοψηφία.

Η ΠΑΣΚΕ "έχει μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε φορέα στήριξης την κυβερνητικής πολιτικής - που εκπορεύεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη "Λευκή Βίβλο" - με μοναδικό περιεχόμενο τη διενέργεια σεμιναρίων", προσθέτει η Επιτροπή της ΕΣΑΚ.

Σε ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και εναντίωση "στην πολιτική της συναίνεσης και υποταγής, καθώς και στους εκπροσώπους της", καλεί η TE της ΕΣΑΚ τους εργαζόμενους, σημειώνοντας πως "θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις τις, για να ενισχυθούν οι αγώνες για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής, την αποβιομηχάνιση, την αύξηση της ανεργίας, τα χαμηλά μεροκάματα, με στόχο την ενεργοποίηση των σωματείων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ