Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε διατεταγμένη υπηρεσία!

...Βιομηχανία χαλκευμένων ανακοινώσεων έβαλε σε εφαρμογή η ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να προβοκάρει την κινητοποίηση των σωματείων της Θεσσαλονίκης. Απάντηση στη χυδαία ταχτική από την ΤΕ της ΕΣΑΚ και τον γενικό γραμματέα του ΕΚΘ

Σε διατεταγμένη υπηρεσία, κυβερνητικοί συνδικαλιστές μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ, επέβαλαν σε δέκα διοικήσεις σωματείων που ελέγχουν να εκδώσουν ανακοινώσεις, με τις οποίες καταδικάζουν τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες πρωτοβάθμια σωματεία της Θεσσαλονίκης ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας!

Με πανομοιότυπες ανακοινώσεις οι δέκα ελεγχόμενες διοικήσεις κάνουν λόγο για "αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων" και εντελώς προβοκατόρικα εκφράζουν... φόβους "για διάσπαση της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος"! Ασφαλώς οι εν λόγω συνδικαλιστές δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν αν ρωτήθηκαν ποτέ οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούν και αν συμφωνούν με τέτοιες κατάπτυστες αυτές ανακοινώσεις;

Για τη συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ, μίλησε στο "Ρ" ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ρέβας,ο οποίος ανέφερε: "Εχω την άποψη ότι εκείνες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που στην ουσία στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης και δεν επιθυμούν καμία αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική λιτότητας και τις συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους και τη χώρα, επιχείρησαν μια βιαστική και επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα ενέργεια, στρέφοντας ενάντια στη συγκεκριμένη αγωνιστική πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων της Θεσσαλονίκης, διοικήσεις άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων με το επιχείρημα ότι υποσκάπτονται τα συνδικαλιστικά όργανα και διασπάται το συνδικαλιστικό κίνημα.

Τέτοιου είδους αγωνιστικές πρωτοβουλίες υπήρξαν και κατά το παρελθόν στην πόλη μας, χωρίς το ΕΚΘ να διατρέξει κανέναν κίνδυνο υποβάθμισης και αμφισβήτησης. Τόσο το ΕΚΘ, όσο και οποιοδήποτε άλλο συνδικαλιστικό όργανο, διατρέχουν κίνδυνο αμφισβήτησης από τους εργαζόμενους, όχι όταν αυτοί αγωνίζονται για τη λύση των προβλημάτων τους, αλλά όταν δε στηρίζουν τους αγώνες τους και όταν γενικά κινούνται μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων".

Απάντηση στη χυδαία τακτική που υιοθέτησε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, δίνει με ανακοίνωσή της και η Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ.Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η κατάπτυστη αυτή ενέργεια που τη χρεώνεται η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, δείχνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει για μερικούς η συνειδητή υπηρεσία, μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος, των κυβερνητικών εντολών για υποταγή στους "μονόδρομους" της ευρωλιτότητας και της διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αυτοί που σαν μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ όφειλαν να συμπαρασταθούν και να καλύψουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων - μελών, τώρα για να κρύψουν τον υπονομευτικό τους ρόλο, βάζουν άλλα σωματεία να καταγγείλουν τη χτεσινή συγκέντρωση. Με τις πρωτοφανείς αυτές μεθοδεύσεις η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ που υποκριτικά φωνάζει ότι κινδυνεύει η ενότητα, ουσιαστικά ανοίγει τους "ασκούς του Αιόλου". Εμείς απαντάμε ότι η ενότητα της δράσης και ο σταθερός προσανατολισμός των σωματείων είναι η μοναδική εγγύηση για την ενότητα και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε αυτόν το μονόδρομο του αγώνα θα περπατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα κόντρα στις λογικές της συνειδητής υποτέλειας στις αντιλαϊκές πολιτικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ