Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1995
Σε θέση "σημειωτόν" η ΓΣΕΕ

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας, Γ. Μαυρίκου: "Δεν μπορεί να συνεχιστεί η καθυστέρηση. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του"

Την καθυστέρηση της ΓΣΕΕ να καταλήξει επιτέλους σ' ένα ικανοποιητικό πλαίσιο για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς επισημαίνει με ανησυχία σε χθεσινή του δήλωση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η καθυστέρηση. Να υπενθυμίσουμε ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε μόνο το κεντρικό σύνθημα και ορίστηκαν οι ομιλητές, όχι όμως και το περιεχόμενο του γιορτασμού. Αυτό αναμένεται να γίνει στην ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Ολόκληρη η χθεσινή δήλωση του Γ. Μαυρίκου είναι η εξής: "Ενώ οι μέρες λιγοστεύουν για το γιορτασμό της κορυφαίας απεργιακής εκδήλωσης της Εργατικής Τάξης, η Γενική Συνομοσπονδία καθυστερεί επικίνδυνα στον καθορισμό ενός ικανοποιητικού πλαισίου για το περιεχόμενο της φετινής Πρωτομαγιάς. Από την πλευρά της ΕΣΑΚ, όπως στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις επιμείναμε, έτσι και στη Συνεδρίαση της Δευτέρας θα υπογραμμίσουμε την ανάγκη για να πάρει ο γιορτασμός αγωνιστικό - ταξικό - αντισυναινετικό χαρακτήρα και να συμπεριλαμβάνει τα μέτωπα πάλης και το διεκδικητικό πρόγραμμα που έγκαιρα και γραπτά καταθέσαμε.

Η πλειοψηφία οδηγεί τη ΓΣΕΕ σε θέση σημειωτόν.

Δεν μπορεί όμως άλλο να συνεχίζεται η καθυστέρηση αυτή.

Τα όρια στενεύουν ασφυκτικά και η Ολομέλεια της Δευτέρας, οφείλει να απαντήσει σε όλα. Διαφορετικά ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ