Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμασίες για τη Μαραθώνια πορεία

Στις 21 του Μάη με τη Μαραθώνια πορεία κορυφώνεται το Δεκαήμερο Ειρήνης που διοργανώνει ο ΕΕΔΥΕ. Αύριο στη 1μ.μ. σύσκεψη φορέων στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ για τη συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για την πορεία

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του Δεκαημέρου Ειρήνης, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ μεταξύ 10 και 21 Μάη θα είναι η Μαραθώνια πορεία ειρήνης την Κυριακή 21 Μάη. Η φετινή πορεία, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, συνδέεται με τα 50 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης, την επέτειο των 40 χρόνων από την εμφάνιση του φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα, το συνεχιζόμενο πόλεμο στη Βοσνία, την επικίνδυνη εκκρεμότητα του Κυπριακού και γενικότερα με τη διεθνή κατάσταση που διαμορφώθηκε με τη "νέα τάξη πραγμάτων" που οδηγεί στην εξόντωση λαών, όπως ο Κουρδικός και σε εξαφάνιση πολιτισμών.

Για την καλύτερη προετοιμασία της Μαραθώνιας πορείας η ΕΕΔΥΕ συγκαλεί αύριο το μεσημέρι στις 1 στα γραφεία της (Θεμιστοκλέους 48 1ος όροφος) σύσκεψη φορέων που θα καταλήξει στη συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στο μεταξύ συνήλθε η ολομέλεια του νέου Παναθηναϊκού Συμβουλίου της ΠΕΔΥΕ και συζήτησε το πρόγραμμα δράσης και για τις πρωτοβουλίες του φιλειρηνικού κινήματος στην Αθήνα μετά το 12ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ. Επίσης το Παναθηναϊκό Συμβούλιο εξέλεξε τη Γραμματεία της ΠΕΔΥΕ που αποτελείται από 19 μέλη, η οποία συγκροτήθηκε σε Σώμα. Πρόεδρος εξελέγη ο Μιλτιάδης Παπαθανασίου,αντιπρόεδροι οι Κώστας Κορτζίδης, Ασπα Μανδηλαρά και Σπύρος Σερμεκέζης,γραμματέας ο Νίκος Παπακωνσταντίνου και οικονομικός υπεύθυνοςΚώστας Παλληκάρης.

Η ΠΕΔΥΕ βάζει στόχο της, στα πλαίσια του Δεκαημέρου Ειρήνης, οι επιτροπές ειρήνης της Αθήνας να ξετυλίξουν δεκάδες πρωτοβουλίες σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ