Πέμπτη 20 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κι άλλη διαρροή σε σιδηροδρομικό σταθμό

ΤΟΚΙΟ.-

Πανικός επικράτησε χτες το πρωί για αρκετές ώρες σε τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γιοκοχάμα, όταν η "μυστηριώδης" διαρροή του τοξικού αερίου "φωσγένιο" προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε δεκάδες διερχόμενα άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 400 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των τοπικών αστυνομικών αρχών και ειδικοί σε χημικά όπλα, αφού η τελευταία εμπειρία της διαρροής του τοξικού αερίου Σαρίν σε υπόγειους σταθμούς του Τόκιο σε συνδυασμό με τις σειρήνες που χτύπησαν συναγερμό προκάλεσαν το φόβο σε χιλιάδες επιβάτες και διερχόμενα άτομα.

Λίγο μετά, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα οφείλεται μάλλον στη δυσλειτουργία του κλιματιστικού συστήματος μιας διερχόμενης αμαξοστοιχίας, ενώ εκπρόσωπος της Αστυνομίας απέκλεισε, κατ' αρχήν, το ενδεχόμενο μίας νέας επίθεσης με το τοξικό αέριο Σαρίν αναφέροντας ότι "τα συμπτώματα των πασχόντων ήταν διαφορετικά από τα θύματα του Σαρίν". Ωστόσο, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΚΙΟΝΤΟ μετέδωσε ότι βρέθηκε σε διάδρομο σιδηροδρομικού σταθμού της Γιοκοχάμα μυστηριώδες "λευκό υγρό". Επίσης, νωρίς χτες το απόγευμα ανώνυμοι αξιωματούχοι της Αστυνομίας της Γιοκοχάμα εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το παράξενο συμβάν που εκδηλώθηκε στους σιδηροδρομικούς σταθμούς αυτής της πόλης "ήταν εσκεμμένη επίθεση", χωρίς, όμως, να διευκρινίσουν ποιους θεωρούν ως υπόπτους για μία τέτοια ενέργεια. Αργότερα ανακοίνωσαν ότι το αέριο που διέρρευσε είναι το τοξικό "φωσγένιο", χημική ουσία που κατασκευάστηκε την περίοδο του Β. Παγκόσμιου Πολέμου.

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν χτες οι πάσχοντες ήταν έντονος βήχας, ναυτία και ερεθισμός στα μάτια. Δεν αναφέρθηκαν συμπτώματα που να απειλούν σοβαρά τη ζωή των θυμάτων. Για προληπτικούς, όμως, λόγους το διευθυντικό προσωπικό 507 σχολείων της Γιοκοχάμα διατάχθηκε να απαγορεύσει την επιστροφή των 300.000 μαθητών στα σπίτια τους μέχρι να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να επιφέρει βλάβη στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, το ίδιο 24ωρο, το ιαπωνικό Κοινοβούλιο ψήφισε χτες ομόφωνα νομοσχέδιο που απαγορεύει τα νευροπαραλυτικά τοξικά αέρια, τιμωρεί την ενδεχομένη χρήση τους και επιβάλλει ποινές ακόμη και ισόβιας κάθειρξης στους ενόχους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η "Υπέρτατη Αλήθεια" γίνεται όλο και πιο μυστηριώδης(1995-04-26 00:00:00.0)
Ποια η αλήθεια για την "Υπέρτατη Αλήθεια";(1995-04-14 00:00:00.0)
Επίθεση εναντίον αρχηγού της αστυνομίας(1995-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ