Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ποια η αλήθεια για την "Υπέρτατη Αλήθεια";

ΤΟΚΙΟ.-

Τόνους χημικών ουσιών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους, βρήκαν οι ιαπωνικές αστυνομικές αρχές σε εγκαταστάσεις της μυστικιστικής οργάνωσης "Υπέρτατη Αλήθεια". Χιλιάδες αστυνομικοί έστησαν χτες εκατοντάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, με σκοπό να συλλάβουν και τα τελευταία ηγετικά στελέχη της αίρεσης, που φαίνεται πως ευθύνεται για την εσκεμμένη διαρροή του τοξικού αερίου ΣΑΡΙΝ στις 20 του περασμένου Μάρτη στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο του Τόκιο.

Το ίδιο 24ωρο, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων "Κιόντο" μετέδιδε ότι η παραπάνω αίρεση σχεδίαζε να κάνει εισαγωγές αρμάτων μάχης και πολεμικού εξοπλισμού από τη Ρωσία! Οι πληροφορίες αυτές βρέθηκαν σε σημειώσεις του αυτοαποκαλουμένου "υπουργού Αμυνας" της "Υπέρτατης Αλήθειας" Τετσουία Κίμπε, που συνελήφθη πριν από λίγες μέρες από την ιαπωνική αστυνομία. Ο Κίμπε κατηγορείται ακόμη ότι σχεδίαζε την αποστολή μελών της αίρεσης στη Ρωσία για στρατιωτική εκπαίδευση.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 20.000 αστυνομικοί έστησαν μπλόκα στις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Ιαπωνίας και έκαναν έλεγχο στοιχείων στους πολίτες, στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της "Υπέρτατης Αλήθειας", προτού αυτά καταφέρουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Χτεσινές πληροφορίες ιαπωνικών εφημερίδων ανέφεραν ότι στις εξετάσεις αίματος που έγιναν σε έξι μέλη της "Υπέρτατης Αλήθειας" βρέθηκαν ίχνη ισχυρών και επικίνδυνων ναρκωτικών ουσιών, όπως πεντοβαρβιτόλη και ατροπίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ