Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ
Μαίνονται οι μάχες

ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ.-

Μαίνονται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή των συνόρων του Τατζικιστάν με το Αφγανιστάν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στη μεθοριακή φρουρά της ΚΑΚ και τους Τατζίκους ισλαμιστές, που επιτίθενται από το Αφγανιστάν. Οι ισλαμιστές βομβάρδισαν μεθοριακό φυλάκιο, σκοτώνοντας ένα στρατιώτη. Είναι ο 35ος νεκρός της ΚΑΚ μέσα σε 7 μέρες συγκρούσεων. Από την άλλη μεριά, ρωσικά αεροπλάνα και ελικόπτερα εκτόξευσαν ρουκέτες και βόμβες στις περιοχές, όπου έχουν οχυρωθεί οι ισλαμιστές.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν συναντήθηκε με τον διοικητή των μεθοριακών δυνάμεων της ΚΑΚ στο Τατζικιστάν στρατηγό Αντρέι Νικολάγεφ και τάχθηκε υπέρ της αποστολής άμεσης στρατιωτικής βοήθειας σ' αυτή τη Δημοκρατία. Επίσης, ο Γιέλτσιν τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη χαλάρωση της έντασης στα σύνορα Τατζικιστάν - Αφγανιστάν.

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Τατζικιστάν έχει ανησυχήσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνεδρίασε έκτακτα την Τετάρτη βράδυ. Το ΣΑ επέκρινε την τατζικική αντιπολίτευση ότι παραβιάζει την εκεχειρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ