Τετάρτη 26 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η "Υπέρτατη Αλήθεια" γίνεται όλο και πιο μυστηριώδης

ΤΟΚΙΟ.-

Νέα και τρίτη κατά σειρά τρομοκρατική επίθεση με "μυστηριώδες" τοξικό αέριο εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο πολυώροφο υπερκατάστημα "Vivre 21" της Γιοκοχάμα, μόλις 300 μέτρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της ίδιας ιαπωνικής πόλης.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, η διαρροή μυστηριώδους αερίου σημειώθηκε στον τρίτο όροφο του υπερκαταστήματος. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής περίπου 27 άτομα, με αναπνευστικά προβλήματα και τσούξιμο στα μάτια, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, η ιαπωνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ηγετικών στελεχών της μυστικιστικής αίρεσης "Υπέρτατη Αλήθεια", εκφράζοντας, μάλιστα, την πεποίθηση πως βρίσκεται πλέον στην τελική φάση διαλεύκανσης της πρώτης και φονικής επίθεσης με τοξικό αέριο "Σαρίν" στο μετρό του Τόκιο, στις 20 Μάρτη.

Το περασμένο Σάββατο, ο 36χρονος Χιντέο Μουράι, κορυφαίο στέλεχος της "Υπέρτατης Αλήθειας", μαχαιρώθηκε έξω από το αρχηγείο της αίρεσης στο Τόκιο και υπέκυψε στα τραύματά του ένα 24ωρο μετά. Ο δολοφόνος του, ένας Κορεάτης, πιάστηκε επί τόπου. Την Κυριακή, η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε τον 26χρονο Σιγκεγιούκι Χαζεγκάουα, τον οποίο καταζητούσαν οι αστυνομικές αρχές μετά την ανακάλυψη 42.000 λίτρων γλυκερίνης και άλλων χημικών ή εκρηκτικών ουσιών σε εγκαταστάσεις της αίρεσης "Υπέρτατη Αλήθεια". Ο υποδιευθυντής της ιαπωνικής αστυνομίας Γιούκο Σεκουγκίσι δήλωσε χτες ότι έχει ήδη στη διάθεσή του αρκετές αποδείξεις και ότι οι ανακριτές είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν δημόσια "όλα τα στοιχεία" που αφορούν την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ