Πέμπτη 20 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικρομέγαλα

ΚΑΥΣΙΜΑ: Αυξάνονται κατά 0,90 δρχ. το λίτρο από σήμερα οι τιμές των Βενζινών και των Ντίζελ, έναντι των τιμών της προηγούμενης βδομάδας. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΠ, η αύξηση οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιμών της Βενζίνης και του Ντίζελ, αλλά και στη διατήρηση της μέσης ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής στα επίπεδα της προηγούμενης βδομάδας.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων για πάγιες εγκαταστάσεις και για στεγαστικά δάνεια προχωρεί από 1/5/95 η Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης. Οπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, τα επιτόκια για πάγιες εγκαταστάσεις μειώνονται κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνονται σε 23%, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώνονται κατά 3,25 μονάδες και διαμορφώνονται σε 19,75%. Επίσης, μείωση του βασικού επιτόκιου δανείων αυτοκινήτου κατά μία μονάδα από τις 18 Απρίλη, ανακοίνωσε η Citibank. Το επιτόκιο αυτό μειώνεται από 26% σε 25% ενώ τα υπόλοιπα επιτόκια χορηγήσεων παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Ημερίδα με θέμα: νέα χρηματοπιστωτικά προϊόντα για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μάη στις τεσσεράμισι το απόγευμα στα γραφεία του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7.

ΑΧΑΙΑ ΚΛΑΟΥΣ: Το ενδιαφέρον των χρηματιστών, προκάλεσε η είσοδος της ΑΧΑΪA ΚΛΑΟΥΣ στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας,εκπρόσωποι χρηματιστηριακών εταιριών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις τηςστις 15/4/95 προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τη δυναμικότητα του εργοστασίου της Πάτρας. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση η είσοδος της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

ΕΚΘΕΣΗ: Τη συμμετοχή του στη Δ Κρατική Εκθεση Λευκωσίας Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από 24/5 έως 4/6/1995, ανακοίνωσε χτες το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Η Εκθεση διοργανώνεται από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, στα πλαίσια του οποίου το ΒΕΠ θα προωθήσει τα προϊόντα των μελών του.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Την πλήρωση 49 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, προκηρύσσει ο Οργανισμός Βάμβακος με τη διαδικασία του νόμου για τα αντικειμενικά κριτήρια. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους ως εξής: α) στην κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού Βάμβακος, Συγγρού 150, από 2/4/95 έως 24/4/95. β) στη Διεύθυνση Οργανισμού Βάμβακος Καρδίτσας, από 1/4/95 έως 20/4/95. γ) στη Διεύθυνση Οργανισμού Βάμβακος Γιαννιτσών, από 6/4/95 έως 25/4/95.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ