Πέμπτη 20 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Προετοιμάζονται για το νέο πανελλαδικό κλείσιμο

Πρόσκληση στους ΕΒΕ να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα, για να πετύχει και το νέο πανελλαδικό κλείσιμο που έχει αποφασιστεί για τις 10 - 11 Μάη, απηύθυνε χτες η ΣΕΑ - ΜΜΕ

Την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων για κλιμάκωση του αγώνα τους και πανελλαδική κορύφωση στις 10 και 11 Μάη αποφάσισε σε χτεσινή σύσκεψη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΣΕΑ - ΜΜΕ), με δεδομένη την άρνηση της κυβέρνησης να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΜΜΕ, όπως εκφράστηκε στη συνάντηση των οικονομικών υπουργών με τους εκπροσώπους της ΣΕΑ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της ΣΕΑ Δ. Κορφιάτης,ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής, επισήμανε ότι τα προβλήματα των ΕΒΕ πήραν τον τελευταίο καιρό πολιτικό χαρακτήρα και φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να γίνονται πιεστικά και για την κυβέρνηση, χάρη στους αγώνες των ΕΒΕ όλης της χώρα. Πρόσθεσε, όμως, ότι παρόλ' αυτά, η κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη στην τελευταία τους συνάντηση να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα που έχει θέσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο μεταξύ, με αφορμή το δημοσίευμα του Κυριακάτικου "Ρ" σχετικά με τα τεράστια ποσά καταθέσεων Ελλήνων ιδιωτών σε τράπεζες του εξωτερικού που στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 1994 είχαν φτάσει τα 10,9 δισ. δολάρια, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ) καλεί τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Εμπορίου να δώσουν σαφείς απαντήσεις για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στους Ελληνες βιομηχάνους, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι όπως προδίδουν τα στοιχεία αυτά, οι μοναδικοί κερδισμένοι από την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που με κάθε τρόπο υπονομεύουν την ελληνική οικονομία, φυγαδεύοντας στο εξωτερικό τα τεράστια υπερκέρδη που αποκτούν στην Ελλάδα. Η ΟΕΒΕΑ καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να προστατεύσουν την ελληνική οικονομία, και τονίζει ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η πολιτική των αλλεπάλληλων "κινήτρων" και των δανεικών και αγύριστων στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ από την άλλη να συνεχίζεται η δίωξη των ΜΜΕ με μια σειρά μέτρα. Πρέπει, να αποκαλυφθεί επιτέλους στον ελληνικό λαό ποιοι είναι πραγματικά οι φοροφυγάδες και οι υπονομευτές της εθνικής οικονομίας.

Επίσης, επισημαίνονται οι προκλητικές αυξήσεις των υπερκερδών των τραπεζών που μέσα στο 1994 έφτασαν το 52,1%. "Πώς είναι δυνατόν", καταγγέλλει η ΟΕΒΕΑ, "σε τέτοιες πρωτοφανείς συνθήκες ύφεσης οι εμπορικές τράπεζες να κατόρθωσαν να παρουσιάσουν τέτοια κέρδη;"

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ΕΒΕ πρέπει να περιμένουν ακόμα σκληρότερη επίθεση (1996-09-06 00:00:00.0)
Οι εκλογές να γίνουν αφετηρία νέων αγώνων (1996-08-28 00:00:00.0)
Καμία υποχώρηση μπροστά στον εμπαιγμό (1995-04-21 00:00:00.0)
Σήμερα η συνάντηση με τους εκπροσώπους κομμάτων (1995-04-15 00:00:00.0)
Να πάρουν θέση τα κόμματα για τα προβλήματά μας (1995-04-14 00:00:00.0)
Ξανακλείνουν τα μαγαζιά στις 10 και 11 Μάη (1995-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ