Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Παπούλια - Οουεν για το Βοσνιακό

Η επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Κ. Παπούλια στην Τεχεράνη την προσεχή Παρασκευή, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του του Ιράν και της Βοσνίας, οδήγησε χτες στην Αθήνα τον ειδικό διαμεσολαβητή για το Γιουγκοσλαβικό λόρδο Ντ. Οουεν.

Ο λόρδος Οουεν θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ειρηνευτικό σχέδιο που προωθεί η Ομάδα Επαφής. Προβλήματα που υποθάλπονται από τις αντικρουόμενες επιδιώξεις των ισχυρών δυνάμεων, γεγονός που συντηρεί και αναζωπυρώνει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Βοσνία.

Η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιώντας τις καλές σχέσεις που διατηρεί με το Ιράν, φιλοδοξεί να εξασφαλίσει το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών και των χωρών της Δύσης. Ο υπουργός Τύπου Ε. Βενιζέλος, αναφερόμενος σε χτεσινές του δηλώσεις στη συνάντηση του λόρδου Οουεν με τον υπουργό Εξωτερικών Κ. Παπούλια, υποστήριξε ότι "η Ελλάδα παίζει πάντοτε ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Νότιας Βαλκανικής, διότι είναι μια χώρα που μπορεί να παίξει το ρόλο αυτό ως κράτος - μέλος της Ευρωπαφικής Ενωσης και του ΝΑΤΟ και είναι πάντοτε πρόθυμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ