Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις

Ξεπεράστηκαν, όπως όλα δείχνουν, οι τριβές που είχαν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στις σχέσεις μεταξύ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης. Η "ένταση" είχε προκληθεί επειδή η κυβέρνηση δεν είχε ορίσει μέχρι τώρα κάποιον υπουργό που θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο στο ταξίδι του σε τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα) για τις εκδηλώσεις των 50 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη. Δεύτερο σημείο τριβής αποτέλεσε η "απροθυμία" του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να ικανοποιήσει το αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τοποθέτηση του αντιστρατήγου ε. α Ε. Τσίρκα στη θέση του διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε χτες ότι ορίστηκε ο υπουργός Προεδρίας Γ. Ποττάκης ως "υπουργική συνοδεία" του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ταξίδι του στις τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Παράλληλα διευθετήθηκε και το δεύτερο θέμα. Ο γγ της Προεδρίας της Δημοκρατίας Μ. Γκίκας ενημέρωσε χτες το γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι δεν υφίσταται θέμα τοποθέτησης του Ε. Τσίρκα, στη θέση του διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου, γιατί ο κ. Τσίρκας με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "παρακαλεί μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα και για να μην υπάρχει αφορμή σχολίων, όπως μη αναλάβει τη θέση αυτή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ