Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αυθαίρετες και ευνοιοκρατικές

Εντονα αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην τροπολογία του υπουργού Προεδρίας

Την έντονη αντίθεσή της στο επιχειρούμενο από την κυβέρνηση ρουσφετολογικό άλμα, μέσω των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στους εργαζόμενους και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Προεδρίας για το θέμα των μετατάξεων, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι "η αποσύνδεση των μετατάξεων από τους νέους οργανισμούς, και μάλιστα μπροστά στη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, θα οδηγήσει σε αυθαίρετες ευνοιοκρατικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, θα οξύνει τα προβλήματα της ανορθολογικής κατανομής του προσωπικού και θα οδηγήσει σε νέο φαύλο κύκλο πλεονάζοντος προσωπικού και διώξεων".Σχολιάζοντας την υπό κατάθεση τροπολογία του Γ. Ποττάκη για τις μετατάξεις, σημειώνει ότι αυτή "αποτελεί σοβαρή υπαναχώρηση της κυβέρνησης που θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους στο δημόσιο όσο και στην ίδια τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών". Υπενθυμίζει επίσης ότι η ρύθμιση που θεσμοθετήθηκε με το νόμο 2266/1994, με την οποία συνδέθηκε το θέμα των μετατάξεων με την ολοκλήρωση των νέων οργανισμών, έγινε μετά από σχετικό αίτημα της ΑΔΕΔΥ και με αυτή δίνεται η δυνατότητα για μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Οσον αφορά το έωλο επιχείρημα του υπουργού Προεδρίας, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει την τροποποίηση του νόμου επειδή τα υπουργεία δεν κατέθεσαν έγκαιρα τα σχέδια των νέων οργανισμών, η ΑΔΕΔΥ απαντά ότι "η ευθύνη για την κατάρτιση των νέων οργανισμών ανήκει στην ίδια την κυβέρνηση". Επιπλέον επισημαίνει ότι το όλο θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, εξαιτίας της ίδρυσης και λειτουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

  • Τη "διαφάνεια και την αξιοκρατία" στις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις, που γίνονται ή θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο δημόσιο, υπερασπίστηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος. Επιχειρώντας να καθησυχάσει ΕΕ και οικονομικούς παράγοντες για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο, δήλωσε ότι "υπάρχει ένας στρατηγικός στόχος που είναι ο περιορισμός των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά υπάρχουν και περιοχές του δημόσιου τομέα που έχουν ανάγκη από προσωπικό". Στα πλαίσια αυτά διευκρίνισε ότι οι τομείς της υγείας και της παιδείας ποτέ δεν είχαν υπαχθεί στους περιορισμούς των προσλήψεων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή (1999-08-06 00:00:00.0)
Αποτελεί καρικατούρα συλλογικών διαπραγματεύσεων (1999-07-28 00:00:00.0)
Σε πλήρη εξέλιξη η αντιυπαλληλική επίθεση (1998-01-22 00:00:00.0)
Σχέδια επί χάρτου και εν κρυπτώ (1996-01-04 00:00:00.0)
Ανοιχτή διαμάχη για τη μοιρασιά (1995-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ