Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Σχέδια επί χάρτου και εν κρυπτώ

Τον προγραμματισμό δράσης της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, παρουσίασε ο Χ. Καστανίδης

Τα "σχέδια επί χάρτου" της κυβέρνησης, που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, παρουσίασε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Καστανίδης,επιχειρώντας να δείξει ότι η κυβέρνηση και η πολιτική της εφαρμόζεται και χωρίς την παρουσία του Α. Παπανδρέου.Τα σχέδια αυτά καταρτίζονται από τους μηχανισμούς του υπουργείου, χωρίς να γίνεται κανένας διάλογος με την ΑΔΕΔΥ και τα άλλα συνδικάτα, τα οποία θα βρεθούν, άλλη μια φορά, "προ τετελεσμένων".

Στις άμεσες προτεραιότητες της χρονιάς, ο υπουργός έθεσε το νομοσχέδιο για τον "συνήγορο (Ομπουντσμαν) και το συμβούλιο προστασίας του πολίτη",το οποίο έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά του υπουργείου και έχει δοθεί για διάλογο με την... επιστημονική κοινότητα. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί στους... ενδιαφερόμενους. Μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί τίποτα για τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Ετοιμο είναι, επίσης, το νομοσχέδιο που αφορά την "αναμόρφωση του νόμου 2190/94".Οι διατάξεις του νόμου που θα αναμορφωθούν αφορούν την πρόσληψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στις διατάξεις για τους πίνακες κατάταξης, σχετικά με τις προσαυξήσεις οι οποίες θα σμικρυνθούν, ενώ θα αλλάξουν τα κριτήρια κατάταξης του άρθρου 18.

Μέσα στο Γενάρη, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την "αναμόρφωση" - η λέξη είναι ιδιαίτερα προσφιλής στον "εκσυγχρονιστή" υπουργό - του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις επιλογές προσωπικού και τον τρόπο και τα κριτήρια επιλογής των κατευθύνσεων - τμημάτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Εξαγγελίες προσλήψεων

Η μεγάλη αγωνία, όμως, του υπουργείου είναι η τύχη του γραπτού διαγωνισμού του 1996, με τον οποίο αναμένεται να προσληφθούν 4-5.000 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο υπουργός ομολόγησε ότι θα γίνει ένας αγώνας δρόμου για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αφού μέχρι το τέλος του μήνα περίπου πρέπει να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει προσδιοριστεί, όπως αναγνώρισε, παρά ένα ελάχιστο μέρος των θέσεων που θα προκηρυχτούν. Σύμφωνα με την αρχική δέσμευση της κυβέρνησης, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 31 Μάρτη.

Από την άλλη, οι διαδικασίες των διορισμών με τα μόρια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και συνοπτικές διαδικασίες. Εν μέσω εορτών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προκήρυξη για την πλήρωση 1.234 μονίμων θέσεων, με το σύστημα των "αντικειμενικών κριτηρίων".

Επίσης, ο Χ. Καστανίδης διαβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 1.181 επιτυχόντων - επιλαχόντων στο γραπτό διαγωνισμό του 1995 και τις επόμενες μέρες το ΑΣΕΠ θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα και τις θέσεις που καταλαμβάνουν.

Τέλος, όσον αφορά τις μετατάξεις, η κυβέρνηση προσδοκά στις αρχές της άνοιξης να είναι έτοιμοι οι δύο οργανισμοί - πιλότοι, με βάση τους οποίους θα γίνουν στη συνέχεια οι μετατάξεις στα υπόλοιπα υπουργεία και οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ