Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στα όρια των "θεσμικών πρωτοβουλιών"

Στον αστερισμό των "εποικοδομητικών πρωτοβουλιών" για την επίλυση του "πολιτικού προβλήματος" και την αντικατάσταση του Α. Παπανδρέου,βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα συνεδριάζουν το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ με σκοπό να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τον τρόπο "κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής τακτικής". Πάντως στις σημερινές συνεδριάσεις δε θα συζητηθεί η πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ την ερχόμενη βδομάδα. Η δικαιολογία που προβάλλουν συνεργάτες του Μ. Εβερτ είναι ότι δε χρειάζεται συζήτηση αφού αποτελεί "ειλημμένη απόφαση". Από την άλλη θα εξεταστούν και άλλες πρωτοβουλίες, στα θεσμικά πάντα πλαίσια, για τις οποίες όμως ο Μ. Εβερτ προτιμά να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Ο ίδιος προσερχόμενος στην προεδρική δεξίωση στο ΕΒΕΑ φάνηκε συγκρατημένος λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι πως "μικροί πολιτικοί σε μέγεθος καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα".

Αύριο ο Μ. Εβερτ θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα εκθέσει τις απόψεις του για την έξοδο της χώρας από την "πολιτική κρίση".

Επιφυλάξεις όμως και αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί η πρωτοβουλία - προειδοποίηση του Μ. Εβερτ προς τους υπουργούς και διοικητές των οργανισμών για την υπογραφή συμβάσεων και αναθέσεις έργων. Ο βουλευτής Σ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε υπερβολική την πρόταση αυτή του προέδρου της ΝΔ, ενώ διαφώνησε και με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, έλυσε την πολυήμερη σιωπή του και προσερχόμενος στην προεδρική δεξίωση στο ΕΒΕΑ δήλωσε ότι η χώρα εδώ και δύο χρόνια είχε πρωθυπουργό ο οποίος δεν ήταν σε θέση να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά του ενώ εδώ και 45 μέρες δεν έχει πρωθυπουργό και ουσιαστικά δεν υπάρχει κυβέρνηση. Κατά την εκτίμησή του "η εκτροπή από τη σωστή λειτουργία του πολιτεύματος εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους". Η διέξοδος που προτείνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι "η Βουλή πρέπει να δώσει αμέσως λύση στην πολιτική εκκρεμότητα". Αν αυτό δε συμβεί τότε ο μόνος δρόμος, κατά τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, είναι η προσφυγή στις εκλογές για να δώσει λύση ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ