Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή

Με τη συζήτηση των υπουργικών τροπολογιών του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση του νομοθετήματος στο Β Θερινό Τμήμα της Βουλής. Η τροπολογία που προβλέπει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. Πρόκειται για 2.500 θέσεις, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες.

Σχολιάζοντας, πάντως, το γεγονός της συγκεκριμένης ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών, η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Μπόσκου,σημείωσε ότι "είναι απαράδεκτο από την πλευρά της κυβέρνησης να χρονίζουν τόσα προβλήματα και στους ΟΤΑ επιλέγει ένα από τα τόσα προβλήματα κι αφήνει όλα τα άλλα χωρίς να τα αγγίζει και να τα αντιμετωπίζει. Οι προτεινόμενοι περίπου 2.5ΟΟ εργαζόμενοι είχαν επιλεγεί με κάποια ας το πούμε αντικειμενικά κριτήρια. Αντιμετωπίζεται μια πάγια ανάγκη των δήμων και παρά τη γενικότερη αντίρρηση που εξέφρασα, θα την ψηφίσουμε".

Παράλληλα χτες έγινε δεκτή η πρόταση του ΣΥΝ για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την καταγραφή των πάγιων αναγκών του δημόσιου τομέα.

Κακλαμάνης κατά ΜΜΕ

Παρέμβαση χτες έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης,στην αρχή της συνεδρίασης, ο οποίος σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες σχετικά με τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές στο νομοσχέδιο της Δημοσίας Διοίκησης, και έκαναν λόγο για "ρουσφετολογικές τροπολογίες", έκανε λόγο για "προσπάθεια ποδηγέτησης των βουλευτών, από ιδιοκτήτες ΜΜΕ", προσθέτοντας ότι η Βουλή πρέπει να αποδείξει ότι αναφέρεται στον απλό πολίτη και όχι στα Μέσα Επικοινωνίας.

Παράλληλα, με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι συγκριτικά με την τριετία 1990-1993 όπου υπήρξαν 828 υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή και έγιναν δεκτές οι 697 τα αντίστοιχα νούμερα για την περίοδο 1993 - 1996 είναι 381 τροπολογίες, εκ των οποίων έγιναν δεκτές οι 361.

ΑΔΕΔΥ: Εκπτώσεις στα αιτήματα

Το πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο "συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις". Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιήθηκε στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ περιόρισε την αντίθεσή της αποκλειστικά στο άρθρο 23 του νομοσχεδίου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφήνοντας στο απυρόβλητο και ουσιαστικά, στηρίζοντας το σύνολο του νομοσχεδίου που βρίθει αντιυπαλληλικών ρυθμίσεων.Αξιοποιώντας αυτή τη στάση της ηγεσίας, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, όσο και το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει ήδη ψηφιστεί, πρότειναν να υπάρξει διάλογος εκ των υστέρων και για την εφαρμογή του!

Ο Αντ. Σκυλλάκος από πλευράς ΚΚΕ επισήμανε την αντίθεση του Κόμματος στο σύνολο του νομοσχεδίου και σημείωσε ότι "σαν ΚΚΕ κάνουμε ό,τι μπορούμε, ωστόσο χρειάζεται να μπει μπροστά το συνδικαλιστικό κίνημα". Τη συμπάθειά τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.

Ο Ν. Ζώτος,γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μας δήλωσε σχετικά: "Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ στέκεται μόνο στις υποχρεωτικές μετατάξεις και δεν αντιτίθεται στο πλήθος των αντιυπαλληλικών διατάξεων του νομοσχεδίου, δε διεκδικεί πραγματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όχι τις κατ' ευφημισμό που προωθεί η κυβέρνηση, δεν αντιδρά στις προσπάθειες της κυβέρνησης για τροποποίηση του καθεστώτος του ΑΣΕΠ, ώστε να έχει λυμένα τα χέρια για ρουσφετολογικές προσλήψεις, αλλά ούτε αντιδρά στον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην ΕΥΠ. Το νομοσχέδιο δεν είναι προϊόν λάθος χειρισμών, αλλά υπηρετεί πολιτική επιλογή κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη δημιουργία ενός δημόσιου τομέα στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ