Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ξέσπασμα Αβραμόπουλου κατά Οργανωτικής Επιτροπής

Τον κίνδυνο να παραμεριστεί από τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων και των κομματιών από την πίτα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 διέβλεψε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος - και τα συμφέροντα που τον στηρίζουν - και επιχειρεί, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του, να εμφανιστεί έγκαιρα ως ένα σημαντικό στέλεχος της τέλεσης των Αγώνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Σε χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων, με ολίγον προεκλογικό ύφος και εμφανώς ενοχλημένος, απαντά σε προχτεσινή ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004", με αφορμή το νέο οργανωτικό σχήμα του δήμου ενόψει 2004, που ανακοίνωσε ο Δ. Αβραμόπουλος την περασμένη Δευτέρα.

Να θυμίσουμε ότι μετά την ανακοίνωση του νέου οργανωτικού σχήματος του δήμου, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) "Αθήνα 2004" Π. Θωμόπουλος και Κ. Μπακούρης είχαν χαιρετίσει την απόφαση του δημάρχου "να ενεργοποιηθεί και να συμβάλει στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004". Ταυτόχρονα όμως ξεκαθάριζαν πως "προσβλέπουμε πάντα σε εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε όλους τους θεσμικούς εταίρους που εκφράζονται και εκπροσωπούνται από την Οργανωτική Επιτροπή, που είναι ο μόνος υπεύθυνος φορέας έναντι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής". Εκαναν έτσι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον δήμαρχο. Να επιχειρήσουν να τον περιορίσουν στον πραγματικό του ρόλο.

Χτες, λοιπόν, ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε. Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήμου, κατηγορεί την Οργανωτική Επιτροπή και χαρακτηρίζει "αδικαιολόγητη" την "ελαφρά ανησυχία που έδειξε η Οργανωτική Επιτροπή "Αθήνα 2004 ΑΕ", μετά την παρουσίαση του προγράμματος που εξήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων για την Τρίτη Χιλιετία". Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Προφανώς δεν έγινε αντιληπτό ότι οι πρωτοβουλίες αυτές ουδεμία σχέση έχουν με το ρόλο της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία εξάλλου ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει ενεργά και την πορεία της οποίας στηρίζει".

Εκεί που ολοκληρώνεται το ξέσπασμα του δημάρχου είναι στο σημείο όπου κάνει λόγο ακόμα και για πλήρη αυτονομία της Αθήνας για την προετοιμασία των αγώνων. Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση: "Η Αθήνα ως πρωτεύουσα της Ελλάδος και ως Πόλις (σ.σ. ο Δήμαρχος εννοεί "εγώ") με ιστορικό κύρος, έχει πλήρη αυτονομία όσο και χρέος, να προετοιμαστεί ενόψει του έτους -ορόσημου του 2000 και να υποδεχτεί την Τρίτη Χιλιετία, το ξεκίνημα της οποίας σηματοδοτείται από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004". Και αμέσως πετά και την μπηχτή. "Αγώνες για τους οποίους και θεσμική ευθύνη έχει και τους οποίους με δική της πρωτοβουλία διεκδίκησε και με τη βοήθεια όλων των συντελεστών κατέκτησε επάξια"... Και όλα αυτά για να πει ότι ο Οργανισμός "Αθήνα - Τρίτη Χιλιετία" είναι ο φορέας εκείνος που "φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει ανεξίτηλα το πέρασμα στην Τρίτη Χιλιετία"...

Το μόνο βέβαιο και από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθήνας, όπως και από άλλες παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα, είναι ότι μαίνεται ο πόλεμος των μνηστήρων για το θέμα της Ολυμπιάδας, οι οποίοι εμφανίζονται στο προσκήνιο διά των πολιτικών τους εκπροσώπων... Οπως φαίνεται θα διανύσουμε μια μακρά περίοδο τέτοιων παρεμβάσεων - και μέσω του Τύπου (βλ. Βερελής - νησάκι στο Ελληνικό) - που πίσω τους κρύβονται και τα αντικρουόμενα συμφέροντα που ορέγονται ένα κομμάτι της πίτας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ