Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΞΟΙ
Ενας γιατρός για 8.000 ανθρώπους!

Μία μόλις μέρα μετά το ακριτικό νησί της Κάσου, που έμεινε χωρίς φαρμακοποιό, ένα ακόμη περιστατικό αποδεικνύει την ανυπαρξία της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων των ελληνικών νησιών, καθώς και τον πραγματικό ένοχο αυτής της κατάστασης. Αυτή τη φορά στο Ιόνιο και όχι στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Παξών, το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, εδώ και δύο μήνες έχει μείνει μόνο με ένα γιατρό ο οποίος καλείται να καλύψει ανάγκες 8.000 ανθρώπων!

Το Κέντρο Υγείας Παξών είχε μέχρι τις 6 Ιούνη δύο γιατρούς. Ο ένας από τους δύο όμως έφυγε με μετάθεση. Αποτέλεσμα, ο ένας γιατρός που παρέμεινε στο νησί να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 2.500 κατοίκων του νησιού που αυτούς τους μήνες ξεπερνάνε τους 8.000 με τους τουρίστες αλλά και τους εκδρομείς που φτάνουν καθημερινά στο νησί.

Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού από τη μέρα της αποχώρησης του δεύτερου γιατρού έχουν ειδοποιήσει τόσο την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας όσο και το νοσοκομείο της Κέρκυρας για το πρόβλημα που υπάρχει. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πάρει ούτε καν μια απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει και, βέβαια, στο Κέντρο Υγείας Παξών δεν έχει πάει ο δεύτερος γιατρός.

Απ' τη σκοπιά στο... φαρμακείο

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει το πρόβλημα του φαρμακείου της Κάσου με προσωρινή στρατιωτική υποστήριξη...

Ετσι, πρόκειται να μεταφερθεί στρατιωτικός φαρμακοποιός στο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειτουργίας φαρμακείου, όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης.

Παράλληλα, ζήτησε από το υπουργείο Αμυνας και τη διάθεση οπλίτη γιατρού, προκειμένου να καλυφτεί η δεύτερη οργανική θέση που προβλέπεται για το νησί, σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον μέχρι σήμερα που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των αγροτικών γιατρών.

Να σημειώσουμε ότι η Κάσος είναι ενταγμένη στις άγονες περιοχές και στις περιπτώσεις αυτές, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, οι αγροτικοί γιατροί λαμβάνουν επίδομα προσαύξησης 75% του μισθού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ