Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρατείται γιατί δεν έγινε χαφιές

Σοβαρά ερωτηματικά για τη συνέχιση της προφυλάκισης του Ντάιβιντ Φαζλούλ, προέδρου της Κοινότητας των Μεταναστών από το Μπαγκλαντές

Την άμεση αποφυλάκιση του Ντάιβιντ Φαζλούλ - προέδρου της Κοινότητας των Μεταναστών από το Μπαγκλαντές και μέλος της διοίκησης του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών - ο οποίος συνελήφθη στις 22 Ιούλη και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ζήτησε χθες - σε συνέντευξη Τύπου - το Συντονιστικό των Αντιρατσιστικών Οργανώσεων και των Μεταναστευτικών Κοινοτήτων. Ο Φαζλούλ κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση των εικονικών γάμων που κάνουν οι μετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Από τις Οργανώσεις καταγγέλθηκε η κατασκευή της κατηγορίας εναντίον του Ντ. Φαζλούλ από αστυνομικούς, ενώ σημειώθηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν υφίσταται στη δικογραφία κανένα απολύτως στοιχείο εναντίον του δραστήριου μετανάστη, που να τον συνδέει με την υπόθεση των εικονικών γάμων για την οποία έχει προφυλακιστεί. Η Ι. Κούρτοβικ - εκ μέρους του Δικτύου - κατήγγειλε ακόμα τη διαδικασία εγκληματοποίησης της ιδιότητας του μετανάστη και τονίστηκε ότι οι λευκοί γάμοι "που γίνονται από ανάγκη και συχνά εκθέτουν τους μετανάστες στην εκμετάλλευση των επιτήδειων, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν μέσο για την τροφοδότηση του αγοραίου ρατσισμού". Σημειώθηκε δε, τόσο απ' την Ι. Κούρτοβικ, όσο και απ' τη Λάινα Αλχιούζ - εκπρόσωπο της κοινότητας των μεταναστών απ' το Μπαγκλαντές - ότι "στην περίπτωση που ερευνά σήμερα η δικαιοσύνη τα θύματα της εκμετάλλευσης είναι όλα στη φυλακή, ενώ οι εκμεταλλευτές τους βρίσκονται ελεύθεροι".

Υπενθυμίζουμε πως η σύλληψη, παραπομπή και προφυλάκιση του Ντ. Φαζλούλ - ο οποίος δεν έχει καν πραγματοποιήσει εικονικό γάμο - έχει ένα ιστορικό το οποίο προβληματίζει. Οπως τονίστηκε και χθες απ' το Συντονιστικό, η δίωξή του γίνεται καθαρά για λόγους εκδίκησης, επειδή ο Ντ. Φαζλούλ στις 28 Ιούνη τόλμησε να καταγγείλει δημόσια και επώνυμα τον αστυνομικό Νάνη, ο οποίος - σύμφωνα με την καταγγελία - τον εκβίασε να γίνει πληροφοριοδότης της Ασφάλειας και τον χαστούκισε μέσα στη Γενική Ασφάλεια όταν ο μετανάστης αρνήθηκε.

Το Δίκτυο υπογραμμίζει πως οι κατηγορίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους 23 γάμους απόγνωσης υπηκόων Μπαγκλαντές με Ελληνίδες. Στη χθεσινή συνέντευξη - μεταξύ άλλων - παραβρέθηκε και ο Λ. Αυδής, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη δράσης όλων μας εναντίον του καλλιεργούμενου ρατσισμού και της ξενοφοβίας, "φαινόμενα που στόχο έχουν να διαιωνίσουν την εκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ